Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 27 DECEMBRIE. Mare sărbătoare astăzi pentru creștinii ortodocși

CALENDAR ORTODOX 27 DECEMBRIE. Mare sărbătoare astăzi pentru creștinii ortodocși

CALENDAR ORTODOX 27 DECEMBRIE. Sfantul Stefan era iudeu de neam, din semintia lui Avraam. Marindu-se numarul crestinilor dupa intemeierea Bisericii si crescand numarul cererilor pentru diverse slujiri ale Apostolilor, au fost alesi din cadrul comunitatii, sapte barbati "plini de Duh Sfant si de intelepciune".

CALENDAR ORTODOX 27 DECEMBRIE. Mare sărbătoare astăzi pentru creștinii ortodocși
27 Dec 2019   •   00:30

CALENDAR ORTODOX 27 DECEMBRIE. Acestia aveau menirea sa slujeasca atat in cadrul slujbelor religioase cat si sa supravegheze buna oranduiala la mesele comune. Primul dintre acestia a fost Stefan, iar ceilalti sase sunt: Filip, Prohor, Nicanor, Timon, Parmena si Nicolae. Rolul lor in Biserica primara depasea cu mult rolul pe care il iau diaconii in zilele noastre. Ei predicau cuvantul Evangheliei, botezau si ajutau la desfasurarea cultului apartinand organelor de conducere ale Bisericii din Ierusalim.

CALENDAR ORTODOX 27 DECEMBRIE. Sfantul Stefan cunostea foarte bine Scriptura si propovaduia cu multa putere pe Hristos. Saducheii si fariseii au pus niste barbati sa spuna ca L-au auzit rostind cuvinte de hula impotriva lui Moise si a lui Dumnezeu. In vremea aceea, blasfemia era pedepsita cu moartea. Ajuns in fata sinedriului, i-a infruntat pe judecatori, iar acestia au cerut ca Stefan sa fie ucis cu pietre. In acele momente, Sfantul Stefan a avut o viziune in care l-a vazut pe Hristos „stand de-a dreapta lui Dumnezeu. Si a zis: Iata vad cerurile deschise si pe Fiul Omului stand de-a dreapta lui Dumnezeu.“ (Faptele Apostolilor)

CALENDAR ORTODOX 27 DECEMBRIE. Pentru ca exista obiceiul ca cei omorati cu pietre sa nu fie inmormantati in cavoul familiei, se crede ca a fost pus in mormantul unui crestin.

CALENDAR ORTODOX 27 DECEMBRIE. Moastele sale au fost descoperite in anul 415.

CALENDAR ORTODOX 27 DECEMBRIE. Sfantul Apostol Stefan, cel dintai martir al Bisericii lui Hristos, este primul model de jertfa crestina pentru toti.

 

×
Subiecte în articol: CALENDAR ORTODOX 27 DECEMBRIE
Parteneri
x close