Antena 3 CNN Actualitate Religie Cât de des și când este bine să îți sfințești casa? Orice credincios trebuie să știe asta

Cât de des și când este bine să îți sfințești casa? Orice credincios trebuie să știe asta

Cât de des și când este bine să îți sfințești casa? Orice credincios trebuie să știe asta
Sursa foto: Foto: pixabay.com
11 Oct 2017   •   15:17

Părintele Visarion Alexa a explicat în detaliu, într-un interviu acordat revistei Avantaje, de ce este bine să ne sfințim casa și cât de des ar trebui să facem acest lucru pentru bunăstarea noastră și a celor dragi.

„Dacă eu zic că sfințirea casei se face pentru alungarea duhurilor rele, păi omului i se face frică. Deseori intrăm în casele oamenilor în vizită, la o masă sau la o întâlnire. Dar când intri în casa respectivă, te izbește o atmosferă grea, apăsătoare, o tensiune. E o casă care nu e primitoare, parcă e ceva acolo care nu face să te simți bine. Alte case sunt luminose, primitoare, ți-e drag să te așezi la masă și nu îți vine să pleci. De ce se întâmplă lucrul acesta? Pentru că după cum spune o vorbă românească, omul sfințește locul. Un om bun, luminos, un om cu Dumnezeu, sigur că va impregna casei sale starea sa interior. Dumnezeu va veni acolo și va da casei bunătate. Casele bunicilor erau primitoare pentru că ei sfințeau casa, dădeau cu aghiasmă, toate camerele aveau icoane.

(...) În principiu, Sfeștania, sfințirea casei, se face cât mai des, cam o dată pe lună. Nu ar trebui să treacă mai mult de o lună, până să îți chemi preotul de familie să îți sfințească casa,” a explicat Părintele Visarion Alexa.

×
Subiecte în articol: traditie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close