Antena 3 CNN Actualitate Religie Este interzis să consumi aceste alimente în Săptămâna Mare. Se spune că e mare păcat

Este interzis să consumi aceste alimente în Săptămâna Mare. Se spune că e mare păcat

Este interzis să consumi aceste alimente în Săptămâna Mare. Se spune că e mare păcat
02 Apr 2018   •   17:36

A început Săptămâna Mare, în care credincioşii trebuie să aibă mare grijă la comportamentul lor, la felul în care se poartă, dar şi la ceea ce mănâncă.

Multe persoane ţin post, dar este recomandat ca anumite alimente să nu fie consumate în această perioadă. Din punctul de vedere al alimentaţiei nu sunt interzise, dar în ceea ce priveşte religia, există două tipuri de alimente despre care se spune că nu este bine să fie consumate în Săptămâna Mare.

Acestea sunt urzicile şi oţetul. Explicaţia este una de care cu toţii aţi auzit, dar poate nu v-aţi dat seama până acum. În momentul în care a fost răstignit pe cruce, Iisus a fost bătut cu urzici, iar rănile i-au fost stropite cu oţet pentru a-i provoca usturime. De asemenea, atunci când Iisus Hristos se afla pe cruce răstignit şi a cerut câteva picături cu apă i-a fost dat să bea oţet.

Acestea sunt motivele pentru care este recomandat să nu consumaţi oţet şi urzici în Săptămâna Mare. Astfel, se spune că dacă nu respecţi aceste lucruri este păcat pentru că trebuie să fim mult mai atenţi la tot ceea ce facem în această perioadă, scrie spynews.ro.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close