Antena 3 CNN Actualitate Religie ÎNĂLŢAREA DOMNULUI. Tradiţii la Înălţarea Domnului: de ce e bine să fii vesel

ÎNĂLŢAREA DOMNULUI. Tradiţii la Înălţarea Domnului: de ce e bine să fii vesel

ÎNĂLŢAREA DOMNULUI. Tradiţii la Înălţarea Domnului: de ce e bine să fii vesel
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    17 Mai 2018   •   08:50

Înălțarea Domnului 2018. Înălțarea lui Hristos la ceruri este sărbătorită la 40 de zile de la Învierea Domnului (Sfintele Paști).

ÎNĂLŢAREA DOMNULUI 2018. În credinţa populară, această sărbătoare se mai numeşte şi Ispas sau Paştele Cailor, după numele personajului mitic cu acelaşi nume.

ÎNĂLŢAREA DOMNULUI 2018. Se spune că Ispas ar fi asistat la Înălţarea Domnului şi la ridicarea sufletelor morţilor la cer. „Întrucât ar fi fost un om vesel, credincioşii caută să fie şi ei binedispuşi de ziua acestuia. Este prăznuit ca un adevărat sfânt sau patron al casei şi i se respectă ziua cu interdicţii severe de muncă în Muntenia, Moldova şi Oltenia”, spun specialiştii în Etnografie şi Folclor de la Muzeul Dunării de Jos Călăraşi.

Biserica Ortodoxă Română sărbătorește la Înălțarea Domnului și ziua de pomenire a eroilor neamului românesc.

Pomenirea eroilor la praznicul Înălțării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Această decizie a fost consfințită ca Zi a Eroilor și sărbătoare națională bisericească prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 1999 și 2001.

Totodată, Legea 379/2003 privind regimul mormintelor și operelor comemorative de război a proclamat cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, sărbătoarea Înălțării Mântuitorului Iisus Hristos — Ziua Eroilor, ca sărbătoare națională.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close