Antena 3 CNN Actualitate Religie Locul în care morţii se dezgroapă la trei ani după înmormântare. Motivul este incredibil

Locul în care morţii se dezgroapă la trei ani după înmormântare. Motivul este incredibil

Locul în care morţii se dezgroapă la trei ani după înmormântare. Motivul este incredibil
Sursa foto: foto: Pexels.com
04 Iun 2018   •   17:39

Cimitirele din Grecia sunt supraaglomerate astfel că deseori corpurile persoanelor decedate sunt ţinute în morminte doar trei ani.

Iar familiile acestora trebuie să plătească pentru exhumare şi pentru ca osemintele lor să fie păstrare într-un loc numit osuar. Mulţi dintre greci sunt în situaţia de a nu-şi permite nici măcat o moarte demnă, potrivit BBC.

De obicei, după exhumare, oasele sunt spălate şi păstrate într-o mică cutie de metal. Legea nu permite ca rămăşiţele umane să fie păstrate în afara cimitirelor, astfel că sunt găzduite într-un osuar. Familiile vin din când în când şi iau oasele în semn de respect sau pentru ca preotul să le sfinţească.

În ultimii 50 de ani, populaţia Greciei a explodat. Mai mult de jumătate din populaţia ţării locuieşte în cele două cele mai mari oraşe ale Greciei, Atena şi Tesaloniki. Iar cei care se ocupă de dezvoltarea urbană susţin că nu mai au loc să extindă cimitirele.

De aceea, mormintele sunt “închiriate pentru trei ani”, astfel că spaţiile pot fi refolosite, chiar dacă corpurile celor decedaţi nu au putrezit, lucru deseori întâlnit  în cazul persoanelor care au făcut chimioterapie sau tratamente cu anumite medicamente.

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close