Antena 3 CNN Actualitate Religie Lunea Patimilor. A doua denie din Săptămâna Mare

Lunea Patimilor. A doua denie din Săptămâna Mare

Lunea Patimilor. A doua denie din Săptămâna Mare
Sursa foto: Foto: crestinortodox.ro
01 Apr 2018   •   19:37

Lunea Patimilor. La fiecare zi din Săptămâna Mare, preoții ortodocși oficiază deniile, slujbe unicat în cultul divin ortodox. În fiecare zi, credincioșii sunt călăuziţi de una sau mai multe persoane sfinte ale căror fapte reprezintă un model pentru regăsirea sinelui și căutarea lui Iisus. În Lunea Patimilor, a doua denie din Săptămâna Patimilor este dedicată vieţii lui Iosif, vândut pe 30 de arginţi.

Lunea Patimilor. Povestea lui Iosif, citită în timpul deniei din Lunea Mare, care este spusă în Vechiul Testament, prefațează vânzarea lui Iisus de către Iuda, ceea ce duce la răstingnire și apoi la Învierea pe care creștinii o celebrează în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Lunea Patimilor. Iosif, al cărui nume înseamnă în ebraică ”El (Domnul) adaugă”, a fost cel de-al unsprezecelea fiu al patriarhului Iacob şi cel dintâi al Rahilei. El era preferatul tatălui său pentru că era cel mai înţelept şi cel mai ascultător dintre fii lui Iacob.

Lunea Patimilor. Fraţii lui, invidioşi, îl vând unor negustori madianiţi cu 30 de arginţi după ce l-au aruncat într-o fântână adâncă. Negusorii îl vând la rândul lor lui Putifar, comandant al gărzii la curtea Faraonului Egiptului. După ce a refuzat-o pe soția lui Putifar, Iosif ajunge în închisoare. De aici este însă scos, atunci când este chemat să interpreteze un vis recurent al faraonului.

Lunea Patimilor. Datorită interpretării date de acesta visului, Egiptul trece printr-o perioadă de secetă, dificilă, iar Faraonul îl numește întâiul dregător al țării. Fraţii lui Iosif ajung în Egipt după perioada de foamete, încercând să obțină alimente și aici sunt primiți chiar de fratele lor mai mic. El îi iartă pentru ce i-au făcut și le spune celor zece: „Răul pe care mi l-aţi făcut voi, Dumnezeu mi l-a transformat în bine“, scrie Libertatea.

×
Subiecte în articol: saptamana mare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close