Antena 3 CNN Actualitate Religie Mesajul Papei Francisc către un bărbat homosexual: „Dumnezeu te-a făcut așa” 

Mesajul Papei Francisc către un bărbat homosexual: „Dumnezeu te-a făcut așa” 

Mesajul Papei Francisc către un bărbat homosexual: „Dumnezeu te-a făcut așa” 
21 Mai 2018   •   17:49

O victimă a unui abuz sexual cleric a declarat că Papa Francisc i-a spus că Dumnezeu l-a făcut homosexual și că îl iubește așa cum e, în ceea ce ar fi fără îndoială cele mai uluitoare observații despre homosexualitate rostite de către conducătorul Bisericii Româno-Catolice. 

Juan Carlos Cruz, care a vorbit în privat cu Papa acum două săptămani despre abuzul pe care l-a suferit din cauza unuia dintre cei mai cunoscuți pedofili din Chile, a spus că înclinarea lui sexuală a ieșit la iveală deoarece unii episcopi ai țării lui din America Latină au încercat să-l descrie ca fiind un pervers după care l-au acuzat că a mințit despre abuz. "Mi-a spus: Juan Carlos, faptul că ești gay nu contează. Dumnezeu te-a făcut așa și te iubește așa iar mie nu îmi pasă. Papa te iubește așa. Trebuie să fii fericit cu cine ești ", a declarat Cruz pentru ziarul spaniol El País. 

Greg Burke, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, nu a răspuns la întrebări legate de declarația lui Cruz. Nu este prima dată însă când a fost sugerat faptul că Papa Francisc are o atitudine deschisă și tolerantă față de homosexualitate, în ciudă învățăturii Bisericii catolice că sexul homosexual sau orice alt tip sex în afară căsătoriei heterosexuale este un păcat. În iulie 2013, Papa a răspuns la întrebarea unui reporter cu privire la existența unui presupus "grup homosexual" în cadrul Vaticanului spunând: "Cine sunt eu ca să judec?" 

Noile remarci par însă să meargă mult mai departe decât îmbrățisarea homosexualității că o orientare sexuală și par să indice că aceasta este acordată de Dumnezeu. Remarca sugerează că Francisc nu crede că persoanele aleg să fie homosexuali, așa cum susțin unii conservatori religioși, ci că așa au fost creați de către Dumnezeu. 

Sursă: The Guardian  

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close