Antena 3 CNN Actualitate Religie Mitropolia Ardealului îl amenință cu noi sancțiuni pe fostul preot Pomohaci, dacă mai are abateri ca laic

Mitropolia Ardealului îl amenință cu noi sancțiuni pe fostul preot Pomohaci, dacă mai are abateri ca laic

Mitropolia Ardealului îl amenință cu noi sancțiuni pe fostul preot Pomohaci, dacă mai are abateri ca laic
Sursa foto: Foto: Cristian Pomohaci/Facebook
12 Oct 2017   •   14:15

Mitropolia Ardealului l-a avertizat pe fostul părinte Cristian Pomohaci cu noi sancțiuni, în cazul în care ”va continua să stăruie în săvârșirea abaterilor”.

”În cazul în care fostul preot va continua să stăruie în săvârșirea abaterilor pentru care a fost sancționat sau a altor abateri și mai grave, instanța bisericească se poate autosesiza, urmând să-l judece ca pe un laic, cu pedepsele prevăzute de Sfintele Canoane”, se arată în comunicatul Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului.

Cristian Pomohaci nu mai este preot din 28 iulie, când Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei l-a caterisit. Dosarul de caterisire a fost rejudecat şi completat de Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului. Hotărârea Consistoriului Mitropolitan este definitivă și irevocabilă (fără drept de recurs) (cf. art. 55, pct. 2 din Regulament).

Cristian Pomohaci a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor, iar înregistrarea a apărut în presă.
 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close