Antena 3 CNN Actualitate Religie Păcatul uriaș pe care îl fac mulți români în ziua nunții. Puțini știu acest lucru

Păcatul uriaș pe care îl fac mulți români în ziua nunții. Puțini știu acest lucru

Păcatul uriaș pe care îl fac mulți români în ziua nunții. Puțini știu acest lucru
Sursa foto: foto: Pixabay.com
15 Mai 2017   •   08:12

Multe cupluri aleg pentru cununia lor două perechi de naşi. Părintele Ilie Cleopa avertiza că faptul constituie un mare păcat, potrivit crestinortodox.ro.

”Să vă feriţi la nuntă şi la botez să puneţi naşi mulţi! Că te-ai făcut rudenie cu toţi aceia, rudenie spirituală, şi copiii voştri în veac nu se mai pot lua în căsătorie!”, spunea părintele Ilie Cleopa.

"Mare păcat fac preoţii şi creştinii aceia care pun naşi mulţi la nuntă, cum am auzit prin Bucovina, că au pus 40 de naşi la o nuntă. Nebunie nemaipomenită! Toţi se fac rudenii. Copiii lor nu se mai pot lua în veac în căsătorie! Cine v-a învăţat să puneţi mulţi naşi la nuntă? Ca să iasă parale multe? Te duci în gheenă, în iad!”, avertiza părintele.

Canoanele ortodoxe precizează clar că o singură pereche de naşi este suficientă. ”Trebuie să ştiţi lucrul acesta, că vă băgaţi în gheenă, dacă vă puneţi naşi mulţi şi vă faceţi rudenii şi pe urmă copiii sau nepoţii voştri se iau în căsătorie. Voi răspundeţi!” – avertiza arhimandritul Ilie Cleopa.

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close