Antena 3 CNN Actualitate Religie Papa Francisc a numit politica de imigrare a lui Trump „imorală”

Papa Francisc a numit politica de imigrare a lui Trump „imorală”

Papa Francisc a numit politica de imigrare a lui Trump „imorală”
22 Iun 2018   •   13:44

Papa Francisc a criticat politica administrației Trump de a separa familiile de migranți la frontiera mexicană, spunând că populismul nu este răspunsul la problemele de imigrare ale lumii. 
  
Vorbind pentru Reuters, Papa a spus că a susținut declarațiile recente ale episcopilor catolici din S.U.A. care au numit separarea copiilor de părinții lor "contrară valorilor noastre catolice" și a descris această politică ca fiind "imorală". 
  
"Nu este ușor, dar populismul nu este soluția", a declarat Papa Francisc duminică seara. 
  
Într-un interviu rar și amplu, Papa a spus că este optimist în legătură cu discuțiile care ar putea conduce la un acord istoric cu privire la numirea episcopilor din China și a spus că poate accepta mai multe demisii ale episcopilor din cauza unui scandal legat de abuzuri sexuale în Chile. 
  
Reflectând asupra șederii sale de la Vatican în cei cinci ani de activitate ca papă, el și-a apărat mandatul în fruntea Bisericii Romano-Catolice  împotriva criticiilor conservatorilor din interiorul și din afara Bisericii care spun că interpretarea învățăturilor sale este prea liberală. El a mai spus că dorește să numească mai multe femei în funcții de top în administrația Vaticanului. 

Unul dintre mesajele sale se referă la politica de imigrare foarte dură a președintelui Donald Trump în care autoritățile americane intenționează să acuze toți imigranții prinși trecând peste frontiera mexicană ilegal, deținând adulții în închisoare, în timp ce copiii lor sunt trimiși în adăposturi guvernamentale. 

Sursă: HuffPost

×
Subiecte în articol: Trump
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close