Antena 3 CNN Actualitate Religie Postul Sfintei Marii. Ce se întâmplă cu femeile însărcinate care postesc? Trebuie să știi asta

Postul Sfintei Marii. Ce se întâmplă cu femeile însărcinate care postesc? Trebuie să știi asta

Postul Sfintei Marii. Ce se întâmplă cu femeile însărcinate care postesc? Trebuie să știi asta
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
01 Aug 2018   •   12:04

Postul Sfintei Marii. Este foarte important pentru creştinii ortodocşi să ţină toate posturile. De pe 1 august începe postul Adormirii Maicii Domnului, iar femeile însărcinate au un motiv în plus să ţină cont de regulile acestei perioadă, până pe data de cincizsprezece august.

Postul Sfintei Marii. Potrivit tradiţiilor, se spune că postul Adormirii Maicii Domnului este unul relativ uşor deoarece durează numai două săptămâni. Acesta poate fi ţinut chiar şi de copii, dar mai ales de femeie însărcinate. Se spune că Fecioara Maria este ocrotitoarea femeilor însărcinate, iar cele care vor ţine tot postul Adormirii Maicii Domnului vor avea parte de o naştere uşoară.

Postul Sfintei Marii. De asemenea, se spune că este bine ca în perioada postului Adormirii Maicii Domnului, în zilele de miercuri şi vineri, să ne abţinem de la mâncare până la ora 15:00. În zilele de marţi şi joi se mănâncă fără ulei, scrie ortodoxia.me.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close