Antena 3 CNN Actualitate Religie Cea mai puternică rugăciune către Sfânta Mare Muceniță Eufimia, ocrotitoarea femeilor

Cea mai puternică rugăciune către Sfânta Mare Muceniță Eufimia, ocrotitoarea femeilor

De sărbătoarea Sfânta Muceniță Eufimia, pe 16 septembrie, creştinii ortodocși pot rosti cea mai puternică rugăciune, despre care se spune că dezleagă toate suferințele sufletești și trupești.

Cea mai puternică rugăciune către Sfânta Mare Muceniță Eufimia, ocrotitoarea femeilor
Sursa foto: Doxologia.ro
de Georgiana Adam    |    16 Sep 2021   •   07:00

Potrivit calendar ortodox, sărbătoare cu cruce neagră pentru creștinii ortodocși de Sfânta Mare Muceniță Eufimia, ocrotitoarea femeilor. 

Sfânta Eufimia s-a născut în Calcedon, din părinți creștini, în vremea împăratului Dioclețian. Aceasta a fost aruncată într-un cuptor încins și supusă unor chinuri groaznice, pentru credința și smerenia ei către Dumnezeu. 

Sfânta Eufimia a fost aruncată la fiarele sălbatice pentru că nu s-a închinat idolilor, aceasta sfârșind într-o zi de 16 septembrie.

 

Rugăciune puternică de Sfânta Muceniță Eufimia din calendar ortodox 16 septembrie 2021

De sărbătoarea Sfânta Muceniță Eufimia, pe 16 septembrie, creştinii pot rosti cea mai puternică rugăciune, despre care se spune că dezleagă toate suferințele.

"Mare Muceniţă Eufimia, caută cu milostivire spre lacrimile neamului nostru şi izbăveşte-ne de eresurile care s-au pornit asupra noastră din uneltirea diavolului.

Îndură-te de eretici şi de trădătorii care batjocoresc moştenirea Credinţei Ortodoxe, şi îi ajută să lepede toate rătăcirile şi să vină la Ortodoxie ca să se facă bucurie în Cer pentru îndreptarea lor.

Ruşinatu-sa cu defăimare mulţimea ereticilor monofiziţi şi feţele lor s-au umplut demultă ocară, când au văzut cartea hulelor lor lepădată sub picioarele tale, iar cartea noastră cu dogmele cele adevărate, ţinând-o cinstita ta mână, prealăudată Muceniţă.

Arată şi acum Credinţa cea adevărată şi nimiceşte eresurile cele pierzătoare de suflet.

Ajută-ne pe noi, cei ce trăim în această vreme de apostazie, să păstrăm şi să mărturisim Dreapta Credinţă cu preţul vieţii noastre pământeşti, ca să dobândim viaţa cea veşnică şi fericită

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close