Antena 3 CNN Actualitate Religie Rugăciunea pe care trebuie neapărat să o rostești pe 10 iunie

Rugăciunea pe care trebuie neapărat să o rostești pe 10 iunie

Rugăciunea pe care trebuie neapărat să o rostești pe 10 iunie
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
10 Iun 2018   •   16:38

Rugăciunea Sfântului Timotei – În fiecare an, pe data de 10 iunie, creștinii îl sărbătoresc pe episcopul Prusiei, sfântul Mucenic Timotei. Tradiția spune că în această zi să fie citită o rugăciune către sfântul Timotei care are rolul de a vă apăra sănătatea și a ține departe păcatele.

“Sfinţilor mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi. Praznicul cel sfânt şi cinstit al sfinţilor pătimitori, să cinstim cu sfinţenie noi poporul cel sfinţit, ca să ne izbăvim de răutăţi prin rugăciunile lor.

Sfinţilor mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi. Mucenicii cei viteji sârguindu-se ca să ia de la Hristos cununi sfinţite de biruinţă, au ales mai bine a muri decât a trăi. Pentru aceea lămurit au şi dobândit mărire. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.
Nespăimântându-vă de durerile trupului, nici de chinuri temându-vă, nici de focul celor ce vă prigoneau, mucenicilor, bărbăteşte aţi propovăduit pe Hristos în privelişte, purtătorilor de chinuri. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Cuvântul cel mai presus de fiinţă, înfiinţându-se din curate sângiuirile tale, Fecioară, ne-a îndumnezeit pe noi, şi ne-a mântuit de stricăciune. Pentru aceea cu credinţă pururea te slăvim pe tine, scrie secretele.com.

×
Subiecte în articol: rugaciune
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close