Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 26 decembrie 2021. Sărbătoare cu cruce roşie de Soborul Maicii Domnului

Calendar ortodox 26 decembrie 2021. Sărbătoare cu cruce roşie de Soborul Maicii Domnului

Calendar ortodox 26 decembrie 2021. Sărbătoare cu cruce roşie pentru creştinii ortodocşi de Soborul Maicii Domnului și de Sfântul Nicodim de la Tismana.

Calendar ortodox 26 decembrie 2021. Sărbătoare cu cruce roşie de Soborul Maicii Domnului
Sursa foto: Crestinortodox.ro
de Georgiana Adam    |    26 Dec 2021   •   06:00

Calendar ortodox 26 decembrie 2021. Sărbătoare cu cruce roşie pentru creştinii ortodocşi de Soborul Maicii Domnului.

În ziua de astăzi, 26 decembrie, prăznuim sărbătoarea cu numele de Soborul Maicii Domnului.

Calendar ortodox 26 decembrie 2021. Sărbătoare pentru creştinii din întreaga lume de Soborul Maicii Domnului

Cuvânt bisericesc, "sobor" însemnă "adunare de oameni".  Adunarea cea cerească se unește, astăzi, cu adunarea noastră pământească, la cinstirea Maicii Domnului.

După ce am prăznuit ieri Taina în care Maica Domnului este aceea care unește pe veci toată omenirea cu Dumnezeu, născând ca mamă pe Domnul Hristos, adică pe Dumnezeu cel întrupat și ascuns într-un prunc de om. 

Maica Domnului, privind la Domnul Iisus, în primul rând, și apoi la noi toți, cei credincioși, care-i aducem această cinstire, ar spune astăzi, către Tatăl ceresc, cuvântul acesta de fericită și adâncă mulțumire: "Iată, Doamne, eu și toți pruncii pe care mi I-ai dat, fii binecuvântat în veci! Amin."

Rugăciune de Soborul Maicii Domnului

"Apărătoare Doamnă, pentru biruință, mulțumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ție, Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tăi. Ci, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, izbăvește-ne pe noi din toate nevoile, ca să strigăm ție: Bucură-Te, Mireasă, pururea Fecioară."

Sfântul Nicodim de la Tismana

Calendar ortodox 26 decembrie 2021. Sărbătoare cu cruce roşie pentru creştinii ortodocşi de Sfântul Nicodim de la Tismana.

Sfântul Nicodim de la Tismana, valah de origine, a fost monah și apoi egumen al mănăstirii Hilandar de la Athos.

A întemeiat mănăstirile Vodița (1372) și Tismana (1374-1385). Este înmormântat la Tismana. Biserica îl sărbătorește la 26 decembrie.

×
Subiecte în articol: calendar ortodox
Parteneri
Au fost stabilite noile tarife plafonate pentru polițele RCA!
x close