Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 29 iunie 2023. Sărbătoare cu cruce roşie de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Calendar ortodox 29 iunie 2023. Sărbătoare cu cruce roşie de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Calendar ortodox 29 iunie 2023. Sărbătoare cu cruce roşie pentru creştinii ortodocşi de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

Calendar ortodox 29 iunie 2023. Sărbătoare cu cruce roşie de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel
Sursa foto: Doxologia.ro
de Georgiana Adam    |    29 Iun 2023   •   13:00

Calendar ortodox 29 iunie 2023. Biserica Ortodoxă îi prăznuieşti pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel în fiecare an, pe 29 iunie.

Sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel este o sărbătoare foarte importantă pentru creştinii ortodocşi, de aceea acesta este marcată cu cruce roşie în calendarul ortodox.

Sfântul Apostol Petru a fost fratele Sfântului Andrei. Era originar din Betsaida, o aşezare de la malul Mării Galileii. Înainte de a se întâlni cu Mântuitorul Iisus Hristos, acesta purta numele de Simeon.

Sfântul Apostol Pavel era originar din Tarsul Ciliciei. Acesta a învăţat, fariseu şi rabin în religia evreilor, dar şi cunoscător al învăţăturilor iudaice din acea vreme.

Pe când călătorea spre cetatea Damascului, pentru a prinde pe creştinii de acolo, Saul a văzut pe Domnul, Care i S-a arătat în chip minunat. Din acel moment a crezut în Iisus Hristos și s-a botezat, lăsând rătăcirea în care trăise până atunci.

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, sărbătoare în calendar ortodox 29 iunie 2023

Sfântul Apostol Petru a deschis cel dintâi uşa credinţei pentru neamuri, botezând Cezareea. Era o persoană înfocată, cinstită şi plină de rodire pentru Hristos.

Cu toată dragoste pentru Iisus Hristos, acesta nu şi-a putut învinge slăbiciunea, lepădându-se de trei ori de Domnul.

Sfântul Petru a străbătut multe drumuri pentru a propăvădui Evanghelia în Iudeea. Acolo unde a fost, acesta a învăţat, a mângâiat şi a întărit credinţa şi nădejdea primilor creştini.

Tot Sfântul Petru a scris cele două epistore din Noul Testament, comori de învăţătură. Marele Pescar şi-a încheiat viaţa la Roma, în anul 67.

Sfântul Pavel a fost un bărbat învăţat, dar era fariseu şi rabin în religia evreilor. Înainte de a veni la credinţă, acesta se numea Saul.

Pavel a prigonit cumplit pe care ce mărturiseau credinţa în Hristos. Pe vremea când călătorea în cetatea Damascului, pentru a prinde pe creştinii din acea parte, Saul a văzut pe Domnul, care i S-a arătat în chip minunat, lepădând rătăcirea în care trăise până atunci.

Sfântul Apostol Pavel a fost numit Apostolul Neamurilor, deoarece a vestit cel mai mult pe Hristos printre popoarele păgâne din acele timpuri, scrie basilica.ro

Calendar ortodox 29 iunie 2023. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfinţi Petru şi Pavel

De Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, pe 29 iunie, creştinii ortodocşi pot rosti cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni, despre care se spune că îndeplineşte orice dorinţă.

"Pe Voi, Apostoli slăviţi ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiţi stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o.

Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici şi ţi-a dăruit harul să-i întăreşti în credinţă pe toţi fraţii tăi.

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din duşman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăţi neamurilor toate comorile învăţăturii creştine.

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăţi nedrepte se abate asupra vieţii noastre, să-i îndepărtaţi pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră. Amin.

Acolo, în Împărăţia lui Dumnezeu, vă bucuraţi de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviţi spre Biserica lui Hristos care călăuzeşte popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei şi să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Ne închinăm Vouă, să-L rugaţi pe Mântuitorul nostru să-i lumineze şi să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoţi şi întregul popor creştin.

Rugaţi-L pe Domnul secerişului să trimită lucrători sârguincioşi în ogorul Tău, pentru ca toţi oamenii de bunăcredinţă să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică. Amin!"

×
Subiecte în articol: calendar ortodox
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close