Antena 3 CNN Actualitate Religie Sfântul Alexandru. Credincioșii nu au voie să facă asta azi

Sfântul Alexandru. Credincioșii nu au voie să facă asta azi

Sfântul Alexandru. Credincioșii nu au voie să facă asta azi
30 Aug 2018   •   12:40

Pe 30 august, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru, cel supranumit „protectorul omenirii”. Este unul dintre marii ierarhi ai Bisericii, un apărător neînfricat al credinței creștine în perioada arianismului. Sfântul Ierarh Alexandru a trăit la începutul secolului al IV-lea, în vremea Sfântului Împărat Constantin cel Mare, fiind ucenic al Arhiepiscopului Mitrofan al Bizantului.

Sfântul Alexandru a dus o viață modestă, dar a fost considerat îndeajuns de demn încât să îl slujească pe Sfântul Mitrofan, ca preot al episcopului, iar, în anul 314 ca episcop ajutător. În perioada 313-337, Sfântul Alexandru a episcop în Constantinopol. A murit la vârsta de 98 de ani, la doar câteva luni după moartea Sfântului Împărat Constantin cel Mare (337).

Conform tradiței, cu ocazia acestei sărbători credincioșii nu au voie să-și vorbească de rău aproapele și trebuie să dea dovadă de compasiune față de cei năpăstuiți de soartă. Persoanele care poartă numele de Alexandru sau Alexandra sunt considerate puternice, neînfricate, ambițioase și care luptă până la capăt pentru lucrurile în care cred.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close