Antena 3 CNN Actualitate Religie Sfinții Constantin și Elena. Ce semnificație au aceste nume

Sfinții Constantin și Elena. Ce semnificație au aceste nume

Sfinții Constantin și Elena. Ce semnificație au aceste nume
20 Mai 2018   •   13:07

La mulți ani de Sfinții Constantin și Elena, prăznuiți în calendarul creștin ortodox și în calendarul creștin catolic la data de 21 mai. Semnificația numelor celor mai iubiți sfinți din România, Constatin și Elena, este una puternică. Iată care este semnifiacația numelor purtate de aproxoximativ 1.850.000 de români.

Numele Constantin își are originile din grecescul "Konstantinos" și latinescul "Constantinus", acestea fiind derivate din cuvântul latin "constans" care înseamnă "constant, statornic, stabil". Se pare că numele de "Constantin" este echivalent cu numele bulgăresc "Стоян" (Stoian) și cu numelec grecesc "Eustathios", acestea având același înțeles, "neschimbător, stabil, neclintit". 

Elena pare o femeie inaccesibilă. Să fie datorită mândriei sale naturale sau din cauza firii sale rezervate? Nu contează, Elena nu lasă pe nimeni indiferent. Introspectiva și introvertită, Elena are tendința de a-și creă un turn de fildeș în care se retrage ori de câte ori viață nu este la înălțimea aspirațiilor sale înalte, visele fiind adesea o modalitate de refugiu pentru ea. În realitate, Elena este o femeie inspirată, sensibilă și emotivă, care nu este făcută pentru luptă, arătându-se adesea alergica la stres, scrie a1.ro.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close