Antena 3 CNN Actualitate Religie Tradiții și superstiții de Paște. Ce se face de fapt cu lumânarea de la Paște

Tradiții și superstiții de Paște. Ce se face de fapt cu lumânarea de la Paște

Tradiții și superstiții de Paște. Ce se face de fapt cu lumânarea de la Paște
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
03 Apr 2018   •   16:11

Tradiții și superstiții de Paște. Lumânarea de la Paște – Cea mai așteptată sărbătoare a creștinătății, Învierea Domnului este plină de superstiții, care trebuie respectate întocmai cum au fost lăsate de strămoșii noștri.

Tradiții și superstiții de Paște. Tradiția spune că la masa de Paște, primul lucru care trebuie mâncat este un ou, pentru că aduce sănătate trupului, apoi pește și pasăre, ca să fii ușor și să treci peste orice problemă.

Tradiții și superstiții de Paște. Unele superstiții spun că nimeni nu are voie să împartă ouă încondeiate, pentru că nu sunt primite de cei trecuți în neființă. Pe de altă parte, se spune că cei care ciocnesc ouă de Paște, se vor întâlni pe lumea cealaltă. Important de știut este că un ou de Paște dacă este păstrat timp de 40 de zile și nu se strică anunță fericire pe parcursul anului.

Tradiții și superstiții de Paște. Se spune că oul nu trebuie mâncat cu sare, ca să nu transpirați vara ce va veni. De asemenea, pentru a le fi casa protejată tot anul de tunete și fulgere, strămoșii noștri puneau sub prag o bucățică de fier.

Tradiții și superstiții de Paște. Despre lumânarea cu care ați fost la slujba Învierii se spune că e bine să fie păstrată și aprinsă pe parcursul anului în caz de boală, calamitate, supărare, necaz sau furtună. De asemenea, se crede că sufletul celor care vor muri de Paști vor ajunge direct în Rai.

Tradiții și superstiții de Paște. Oamenii se vor întoarce acasă cu lumânarea aprinsă, vor intra cu aceasta în casă și vor face o cruce mica pe peretele de la răsărit, afumându-l. Tradiția spune totodată că cine va dormi de Paște va fi somnoros tot anul și va avea ghinion, secretele.com.

×
Subiecte în articol: Paste Invierea domnului
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close