Antena 3 CNN Actualitate Religie Un preot a fost întrebat dacă trebuie să acoperi sau să scoți icoanele din cameră când faci sex. Ce răspuns a dat

Un preot a fost întrebat dacă trebuie să acoperi sau să scoți icoanele din cameră când faci sex. Ce răspuns a dat

Un preot a fost întrebat dacă trebuie să acoperi sau să scoți icoanele din cameră când faci sex. Ce răspuns a dat
Sursa foto: sursa foto: ganduridinierusalim.com
14 Sep 2018   •   00:15

Arhimandritul Vasilios Bacoianis explică în cartea ”Căsătoria” dacă e bine sau nu să există icoane în dormitorul conjugal.

"Prin faptul că Biserica binecuvântează unirea trupească înăuntrul căsătoriei nu înseamnă că sunt îngăduite toate. Sfântul Cosma Etolianul îi sfătuieşte pe cei căsătoriţi: “să convieţuiţi cu bună-cuviinţă, ca nişte creştini” (Predici 2). Cele neîngăduite constituie un păcat grav şi primesc mustrare. Şi una dintre cele mai mari binefaceri pe care le poate oferi soţia bună soţului ei este să-l împiedice de la astfel de păcate.

Unii soţi evlavioşi îşi pun probleme dacă ar trebui să aibă icoane în dormitorul lor. Răspunsul este da! Tocmai pentru că relaţiile lor nu constituie un păcat. Şi dacă aceste legături au drept scop naşterea de copii, atunci dobândesc sfinţenie, pentru că aduc pe pământ un om, încă un „chip” al lui Dumnezeu, înmulţind astfel de fiii şi mădularele Împărăţiei Lui, aşa cum spune arhimandritul Sofronie (+1993), stareţul Mănăstirii Ioan Botezătorul din Essex, Anglia."

Continuarea, pe Ortodoxia.me.

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close