Antena 3 CNN Actualitate Restricţiile pentru camioane pe DN1, între Bucureşti şi Braşov, se menţin şi în 2012

Restricţiile pentru camioane pe DN1, între Bucureşti şi Braşov, se menţin şi în 2012

Restricţiile pentru camioane pe DN1, între Bucureşti şi Braşov, se menţin şi în 2012
Sursa foto: Foto: Videonews
19 Dec 2011   •   19:53

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii restricţionează şi pentru anul viitor circulaţia maşinilor de peste 7,5 tone pe Drumul Naţional 1 între Bucureşti şi Braşov, în zilele de luni până vineri, între orele 6:00-22:00, informează Mediafax.
   
Se acceptă totuşi excepţii, circulaţia pe sectorul de drum restrictionat fiind permisă în cazul în care transportul nu se poate efectua pe alte trasee datorită maselor şi dimensiunilor sau dacă punctul de încărcare/descărcare al camionului se află pe traseu. Autorizaţia de circulaţie este nominală şi se poate obţine de la Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
   
"În vederea simplificării pentru utilizatori a procedurii de emitere a autorizatiei de circulatie pe DN1, sunt necesare următoarele modificări ale procedurii actuale: renunţarea la obligativitatea prezentării unor documentaţii care să justifice necesitatea desfăşurării transportului pe sectoarele restricţionate, eliberarea autorizaţiilor urmănd a se face în baza declaraţiei pe proprie răspundere a solicitantului, eliminarea obligaţiei privind dovada achitării rovinietei, având în vedere că CNADNR are baza de date privind achitarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale", se arată în referatul de aprobare al unui ordin al ministrului Transporturilor.
   
Totodată, MTI vrea să elimine obligaţia de a prezenta documentele privind plata anticipată a rovinietei pentru toată perioada de valabilitate a autorizaţiei de circulatie pe DN 1.
   
Noul ordin mai prevede eliberarea autorizaţiei de circulaţie pe DN 1 pentru o perioada de maxim trei luni, în cazul în care solicitantul nu deţine o rovinietă valabilă la momentul eliberării autorizaţiei sau pentru perioada solicitată.
   
Dacă deţinătorii acestor autorizaţii încalcă prevederile legale privind instituirea restricţiei de circulaţie pe DN 1, inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier pot reţine şi anula permisele de circulaţie. Ei vor avea posibilitatea de a nu emite această autorizaţie pentru o lună de la data constatării primei abateri, sau trei luni în cazul unor abateri repetate.
   
Sunt exceptate de la restricţii transporturile pentru distribuiţia de carburanţi, alimente perisabile de origine animală şi vegetală, animale vii, produse de panificaţie proaspete, produse lactate şi altele.×
Parteneri
Ministrul Educației are COVID-19
x close