Antena 3 CNN Actualitate Revolta pensionarei care a dat în judecată Guvernul: ”Nu știu să calculeze”

Revolta pensionarei care a dat în judecată Guvernul: ”Nu știu să calculeze”

Femeia care a dat în judecată Guvernul din cauza pensiilor a avut o intervenție în direct la Antena 3 CNN, în care și-a exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că asistații sociali primesc bani mai mulți decât pensionarii care au cotizat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Sep 2023   •   17:03

Silvia Petre, președintele Asociației de Pensionari Timiș, a avut o într-o intervenție, în direct la Antena 3 CNN, prin care și-a exprimat revolta în privința pensiilor.

”După cum știți, noi suntem în proces cu Guvernul României la Înalta Curte de Casație și Justiție. Nici la ora actuală nu am primit răspunsul de la Înalta Curte, dar, după  cum se știe, Legea 127 a fost votată de toate partidele, promulgată în Monitorul Oficial, semnată de președintelele României.

Eu sunt de acord că asistații social trebuie ajutați, dar trebuie respectată legea, legea pentru contribuabili trebuie să fie separat de legea asistaților social, care sunt în evidența direcțiilor de Asistență Socială și a primăriilor respective.

Nu mi se pare corect că la ora actuală un asistat social primește vouchere de masă, vouchere de căldură, vouchere de energie, tot felul de vouchere. Depășeste pe unul care a lucrat 35 de ani în industria ușoară sau în siderurgie sau nu știu pe unde. Ceilalți nu trec de 2.000 de lei, majoritatea. 

Nu uitați că suntem trecuți de 40 de ani de muncă și la ora actuală nu depășim 2.000 de lei. Guvernanții nu știu să calculeze”, a spus Silvia Petre, președintele Asociației de Pensionari Timiș, într-o intervenție, în direct la Antena 3 CNN. 

De ce primesc asistații social bani mai mulți decât pensionarii care au cotizat 

”Doamna Silvia Petre face referire, într-adevăr, la acele forme de sprijin care sunt punctuale, destinate celor cu venituri foarte mici. Pensionarii, cei care, așa cum spunea dumneaei, au muncit 20-25 sau 30 de ani, situându-se cu nivelul pensiei la limita care este luată în considerare atunci când se acordă aceste vouchere pot să nu beneficieze și de aceea dânsa ăși exprimă pe bună dreptate nemulțumirea, dar aceste măsuri, să nu uităm, sunt niște măsuri punctuale.

Dacă discutăm de sprijinul financiar este în suma fixă pe un an, plătit în două tranșe. La fel și acele carduri pentru alimente sunt încărcate în anumite momente ale anului, iar acel voucher pentru achitarea energiei și a costurilor pentru încălzire, de asemenea, au o valoare care a fost plătită în două tranșe.

Doamne Silvia Petre invocă neaplicarea Legii 127 și pe bună dreptate dânsa a făcut un demers împreună cu pensionarii de la Timiș”, a explicat Doina Pârcălabu, fost președintele al Casei Naționale de Pensii.

 

×
Subiecte în articol: pensionara guvern dat in judecata
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close