Antena 3 CNN Actualitate Revoluție pe piața RCA. Toți șoferii trebuie să știe asta

Revoluție pe piața RCA. Toți șoferii trebuie să știe asta

Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară(ASF), Cristian Roșu, responsabil de piața asigurărilor are în plan introducerea a două mari schimbări menite să rezolve, măcar parțial, concentrarea fără precedent din piața RCA și tensiunile apărute ca efect.

Revoluție pe piața RCA. Toți șoferii trebuie să știe asta
Sursa foto: foto- Pexels
de M.V    |    10 Feb 2020   •   08:55

Una dintre decizii va fi limitarea comisioanelor brokerilor, care controlează circa 80% din totalul vânzărilor. Intermediarii reacționează dur și spun că intențiile Autorității ar încălca regulile concurenței și ale pieței libere și că sunt mai degrabă " de domeniul SF", scrie  ECONOMICA.NET.

"În acest moment cea mai mare problemă a pieței RCA este concentrarea. Doar doi jucători controlează circa 70% din piață și, dintre ceilalți, doar încă doi mai au cote rezonabile, în jurul a 7%. Am încercat să identific soluții, inclusiv prin discuții cu reprezentanții autorităților din celelalte țări ale Uniunii Europene, pentru că România nu este singura țară care s-a confruntat cu această problemă. Am identificat două căi: plafonarea comisioanelor încasate de brokeri și sprijinirea digitalizării", a declarat, pentru ECONOMICA.NET, vicepreședintele ASF.

×
Subiecte în articol: RCA
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close