Antena 3 Actualitate REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018 Prezență șoc la urne

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018 Prezență șoc la urne

06 Oct 2018   •   12:51
REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018 Prezență șoc la urne

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018 Liviu Dragnea a ajuns la secția de votare de la liceul ”Jean Monnet” din Capitală. Președintele PSD a salutat membrii comisiei de votare și a respectat procedura legală. Doi dintre membri au refuzat să dea mâna cu liderul social democraților.

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018 Declaratia liderului PSD aici.

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018  Lia Olguţa Vasilescu a votat sâmbătă dimineaţă la referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei la o secţia de votare din Craiova, ea exprimându-şi speranţa că vor participa suficiente persoane pentru ca referendumul să fie validat.

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018 La secţia numărul 273 din Hârlău, votarea a fost suspendată timp de o oră, după ce preşedintele a venit la muncă beat.

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018 Prezența la vot  până la ora 10:00, la referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei este de 0,97%.

Update: Vicepremierul Grațiela Gavrilescu a declarat, după ce a ieșit din secția de votare, că a votat la referendumul pentru redefinirea familiei „pentru ca sănătate acestui popor și a întregii omeniri să continue”

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018: Senatorul Niculae Bădălău a declarat, sâmbătă, că a votat pentru o societate normală şi cu gândul la familia sa. 

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018  Fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat la secția de votare de la liceul Jean Monett, în jurul orei 11:00. După ce a votat, Traian Băsescu a vrut să dea noroc cu membrii comisiei de vot, însă unul dintre aceștia a avut alt gând. Bărbatul, care citea o carte, i-a aruncat doar o privire fostului șef de stat și l-a lăsat pe acesta cu mâna întins.

”Un domn care citea o carte a refuzat să dea mâna cu mine, probabil era un pesedist înrăit. Nu m-a deranjat. Prostia nu poate să deranjeze, doar o compătimești”, a declarat Traian Băsescu.

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018 Patriarhul Daniel a ajuns în jurul orei 10:00, la secția de vot pentru a-și exercita votul. Este însoțit de mai mulți reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române. 

”Am votat Constituția așa cum a votat-o Parlamentul și este important să menționăm faptul că ținând seama de scopul acestui referendum, participarea la vot este o onoare, un drept și o binecuvântare”, a declarat Patriarhul Daniel.

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018 Viorica Dăncilă a ajuns în jurul orei 9:00 la secția de votare, de la liceul Jean Monnet din Capitală. Întrebată de jurnaliști dacă Liviu Dragnea va veni să voteze, premierul a răspuns scurt ”Da”

”Am venit mai devreme pentru că am o întâlnire la Focșani. Consider că consultarea cetăţenilor este esenţa democraţiei, este datoria civică a fiecăruia dintre noi să ne exprimăm în legătură cu temele importante pentru societate. Tema familiei este una importantă pentru noi toţi. Am votat pentru valorile în care eu cred. Cred că este datoria noastră civică să ne exprimă punctul de vedere. Această consultare este expresia democraţiei şi cred că fiecare dintre noi avem datoria să ne exprimăm într-un fel sau altul", a declarat premierul Dăncilă, după vot.

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018 Aproape 60 de preşedinţi de secţii de votare nu au mai venit la muncă şi au fost înlocuiţi. Asta după ce în zilele trecute, alte 4.000 de persoane trase la sorţi să fie preşedinţi de secţii au refuzat desemnarea.

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018 Cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară pentru referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei s-au deschis sâmbătă, la ora 7.00, procesul de vot urmând să se încheie la ora 21.00 şi să fie reluat duminică după acelaşi program. 

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum este "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu". 

Sunt aşteptaţi să voteze aproape 19 milioane de cetăţeni români, peste 672.000 dintre aceştia fiind în străinătate. Referendumul este validat dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută dintre cei care participă votează "Da”. Pentru referendum au fost tipărite peste 21 de milioane de buletine de vot şi. În timp ce autorităţile dau asigurări că referendumul se va desfăşura în bune condiţii şi conform legii, organizaţiile civice atrag atenţia că referendumul ar putea fi fraudat.

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018 Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. 

“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close