Antena 3 CNN Actualitate Riscul de război nu este cuprins în nicio poliţă de pe piaţa românească | Ce spun asiguratorii

Riscul de război nu este cuprins în nicio poliţă de pe piaţa românească | Ce spun asiguratorii

În caz de război, nicio asigurare de pe piaţa românească nu ne poate proteja. Riscul de război este exclus total din acoperirea tuturor polițelor de asigurare şi nici nu va fi luat în calcul pe viitor, spun asigurătorii. Iată de ce.

Riscul de război nu este cuprins în nicio poliţă de pe piaţa românească | Ce spun asiguratorii
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    20 Mar 2022   •   23:25

În caz de război, nicio poliță de asigurare de pe piaţa românească nu ne poate proteja, chiar dacă anual plătim sume considerabile pentru a ne asigura locuinţa sau bunurile.

Astfel, în faţa unui atac nimeni nu poate cere despăgubiri şi asiguratorii spun că riscul de război nu va fi luat în calcul pe viitor. Iată de ce.

"Asigurările au în spate un calcul matematic, un calcul actuarial. Una dintre condițiile ca un risc să poată fi asigurat este să poată fi calculată matematic probabilitatea de producere şi amploarea acelui risc.

Companiile de asigurare nu au datele necesare, nu au baza statistică să poată calcula acest risc şi stabili costul.", spune Sorin Stroe, reprezentant broker asigurări, citat de observatornews.ro

Piaţa asigurărilor a crescut cu 24% mai mult faţă de 2020

"Rămân valabile toate celelalte acoperiri ale unei poliţe de asigurare. Pot avea loc evenimente care nu au ca şi cauză războiul. În cazul catastrofelor naturale, în cazul evenimentelor naturale, daunele sunt în continuare acoperite şi despăgubite", a precizat sursei citate şi Cristian Fugaciu, CEO broker de asigurare.

În România, în ultimul an, asigurările generale au ajuns la 11 miliarde de lei, iar cele de viaţă au fost de 2,6 miliarde de lei.

×
Subiecte în articol: poliţa de asigurare asigurare
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close