Antena 3 CNN Actualitate Jandarm din Brașov, înger păzitor pentru o fetiță de un an: "Am resuscitat-o de trei ori"

Jandarm din Brașov, înger păzitor pentru o fetiță de un an: "Am resuscitat-o de trei ori"

Un jandarm din Braşov a trăit în 31 de ani cât alţii în 50! Acesta a trecut prin multe momente limită în ultimii zece ani, însă salvarea vieţii unei fetiţe de un an şi şapte luni va rămâne unul dintre momentele cheie din cariera sa.

Jandarm din Brașov, înger păzitor pentru o fetiță de un an: "Am resuscitat-o de trei ori"
de Alin Tarnovschi    |    14 Aug 2020   •   12:05

Robert Băiaşu a avut nenumărate intervenţii de genul acesta atât în timpul misiunilor, cât şi în timpul liber. Mai mult, timp de şapte luni, acesta a participat la o misiune internaţională în Afganistan, unde a avut rolurile de Guardian Angel si Combat Medic.

Zilele trecute aflam despre intervenția colegului nostru pentru salvarea unei fetițe de un an și șapte luni care se înecase cu o bucată de covrig.

Prezența de spirit a acestuia, pregătirea, dar și interesul față de ajutorarea semenilor au condus la producerea unui nou final fericit.

În urmă cu patru zile, Robert se afla împreună cu familia la picnic în zon de lângă Cascada Urlătoarea, Vama Buzăului. La un moment dat, el a auzit strigătele de ajutor ale mamei unei fetițe de un an și șapte luni care se înecase cu o bucată de covrig și nu mai respira.

Robert Băiașu a început să o resusciteze pe micuță până când fetița și-a revenit și a început, din nou, să respire. Apoi, a luat fetița în brațe și a alergat cu ea până la drumul național pentru a ieși în întâmpinarea echipajului SMURD chemat prin 112.

Până la sosirea echipajului medical, Robert a mai resuscitat-o pe fetiță de două ori și i-a salvat astfel viața.

Cine este Robert Băiașu, jandarmul devenit înger păzitor pentru fetița de un an

Robert are 31 de ani, este din Râmnicu Vâlcea și a absolvit Școala Militară de la Drăgășani în anul 2010. Nu este la prima faptă de acest gen. De-a lungul carierei sale a mai intervenit și în alte situații similare, atât în timpul liber cât și pe timpul desfășurării misiunilor. A fost jandarm montan la Păltiniș și Bâlea Lac, iar în prezent este încadrat la grupa antiteroristă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.

Pentru o perioadă de 7 luni, a participat la o misiune internațională în Afganistan, unde a avut rolul de #Guardian_Angel și #Combat_Medic.

În cei 10 ani de carieră în Jandarmeria Română a avut parte de o activitate bogată și a dovedit în mai multe rânduri că, dincolo de jandarmul dedicat profesiei, este un om deosebit, cu suflet mare, care nu doar își dorește, dar îi și ajută pe semeni.

Bravo, Robert!

×
Subiecte în articol: Brașov Robert Băiașu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close