Antena 3 CNN Actualitate Un român şi-a cumpărat din Dubai un Bentley şi un Range Rover, dar a rămas fără ele în Portul Constanţa

Un român şi-a cumpărat din Dubai un Bentley şi un Range Rover, dar a rămas fără ele în Portul Constanţa

Un român şi-a cumpărat din Dubai un Bentley şi un Range Rover, însă a rămas fără ele în Portul Constanţa.

Un român şi-a cumpărat din Dubai un Bentley şi un Range Rover, dar a rămas fără ele în Portul Constanţa
Sursa foto: Garda de Coastă | Poliţia de Frontieră
de Cătălina Buzoianu    |    26 Noi 2021   •   20:03

Bărbatul din Constanţa şi-a cumpărat cele două maşini de lux din Dubai şi apoi le-a urcat într-un container pentru a le aduce acasă, în România.

Din nefericire pentru el, poliţiştii de frontieră nu l-au crezut atunci când acesta a declarat preţul pe care l-a plătit pentru cele două maşini.

Containerul în care se aflau maşinile a ajuns, astăzi, în Portul Constanţa, iar poliţiştii de frontieră au efectuat un control, împreună cu inspectorii vamali.

Totul după ce au descoperit, în actele prezentate de proprietar, că cele două maşini au fost cumpărate din Dubai pentru numai 43.000 de euro.

Drept urmare, cele două maşini, evaluate la aproximativ 90.000 de euro, au fost confiscate până când proprietarul va reuşi să ofere explicaţii care îi vor convinge pe anchetatori.

Bentley şi Range Rover cumpărate din Dubai de un român, confiscate în Portul Constanţa

"În data de 26.11.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă,  aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța au participat, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, la efectuarea controlului fizic asupra unui container, sosit din Dubai, ce avea ca destinatar un cetățean român, din judeţul Constanţa. Conform documentelor de însoţire, în container erau încărcate două autoturisme  cu valoare totală declarată de 43.000 dolari. 

În urma verificărilor preliminare asupra documentelor însoţitoare şi a celor două maşini de lux,  autorităţile de control au avut suspiciuni că acestea sunt subevaluate comparativ  cu valoare de comercializare pe piaţa de profil. 

Pe cale de consecinţă, autoturismele au fost indisponibilizate până la finalizarea cazului, iar în cauză se derulează cercetări pentru prezentarea de acte nereale la autoritatea vamala, urmând ca la finalizarea cazului să fie dispuse măsurile legale", se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

×
Subiecte în articol: garda de coasta Bentley Range Rover
Parteneri
Șeful Casei de Pensii pune punct speculaţiilor legate de banii seniorilor
x close