Antena 3 CNN Actualitate Un român şi-a cumpărat la "ofertă" o maşină de colecţie din Emiratele Arabe, dar a rămas fără ea în Portul Constanţa

Un român şi-a cumpărat la "ofertă" o maşină de colecţie din Emiratele Arabe, dar a rămas fără ea în Portul Constanţa

Un român şi-a cumpărat la "ofertă" o maşină de colecţie americană, din Emiratele Arabe Unite, dar a rămas fără ea în Portul Constanţa.

Un român şi-a cumpărat la "ofertă" o maşină de colecţie din Emiratele Arabe, dar a rămas fără ea în Portul Constanţa
Sursa foto: Poliţia de Frontieră Română
de Cătălina Buzoianu    |    10 Dec 2021   •   10:15

Românul, un bărbat din Constanţa a declarat la Poliţia de Frontieră că ar fi cumpărat maşina pentru numai 10.000 de euro, însă în urma unor verificări, poliţiştii au descoperit că maşina este una de colecţie, destul de rară, şi care nu se mai fabrică.

Mai mult, preţul unei astfel de maşini era de aproximativ şapte ori mai mare în realitate.

Maşina, un model Karma din 2013 al firmei americane Fisker, este rară, iar potrivit unor informaţii, la vânzare, în Europa, ar mai fi aproximativ 10-20 de modele.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au hotărât să confişte maşina de colecţie importată de român din Emiratele Arabe Unite până la clarificarea situaţiei.

Pe numele bărbatului din Constanţa a fost deschis un dosar penal.

Maşină de colecţie importată din Emiratele Arabe Unite, confiscată în Portul Constanţa

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud efectuează cercetări sub aspectul prezentării de acte nereale la autoritatea vamală, faţă de un cetăţean român care intenţiona să introducă in ţară, prin Portul Constanţa, un autoturism de lux pentru care există suspiciuni ca este subevaluat.

În data de 09.12.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă,  aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, la efectuarea controlului fizic asupra unui container, sosit din Emiratele Arabe Unite, ce avea ca destinatar un cetățean român.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Conform documentelor de însoţire, în container era încărcat un autoturism cu o valoare totală declarată de 10.000 euro.

În urma verificărilor preliminare asupra documentelor însoţitoare şi a autoturismului de lux, autorităţile de control au avut suspiciuni că acestea sunt subevaluate comparativ cu valoarea de comercializare pe piaţa de profil.

Pe cale de consecinţă, autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cazului, iar în cauză se derulează cercetări pentru prezentarea de acte nereale la autoritatea vamala, urmând ca la finalizarea cazului să fie dispuse măsurile legale", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

×
Subiecte în articol: garda de coasta
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close