Antena 3 CNN Actualitate Un român s-a trezit cu o datorie de 180.000 de euro în Germania, după ce i-a fost furată identitatea

Un român s-a trezit cu o datorie de 180.000 de euro în Germania, după ce i-a fost furată identitatea

Un român s-a trezit cu o datorie de 180.000 de euro în Germania, după ce i-a fost furată identitatea, iar pe numele său a fost deschisă o firmă.

Un român s-a trezit cu o datorie de 180.000 de euro în Germania, după ce i-a fost furată identitatea
Sursa foto: Profimedia Images
de Ştefan Petrică    |    21 Noi 2022   •   14:45

Bogdan Iacob trăieşte un coşmar de trei ani de zile. Totul a început după ce un alt român i-a furat identitatea şi, cu ajutorul cărţii de identitate false, a reuşit să înfiinţeze o firmă în 2019 cu sediul în Essen, Germania.

Firma creată ilegal a acumulat datorii foarte mari pentru statul german deoarece administratorul, falsul Bogdan Iacob, nu a plătit taxele şi impozitele.

Autoritățile din Essen au demarat o anchetă, dar au ajuns la adevăratul Bogdan Iacob, bărbatul din Bucureşti.

"Acea firmă are datorii de 180.000 de euro, motiv pentru care autoritățile din Germania m-au identificat pe mine ca fiind administratorul și, automat, cel care trebuie să plătească suma. Mi s-a pus poprire pe conturi de atunci și am primit prin poștă un plic de la fiscul din Essen din care reiese că datorez suma de 180.000 de euro", a declarat Bogdan Iacob pentru adevărul.ro.

Bărbatul a făcut o plângere la Poliţia Municipiului Bucureşti pentru a reclama confuzia în urma căreia a ajuns dator statului german.

În cele din urmă cazul a fost rezolvat de către poliţişti. Bărbatul care a folosit actul de identitate al românului pentru a înfiinţa o firmă în Germania se numeşte Cristian Ungureanu, în vârstă de 32 de ani şi este din Neamţ.

În procesul verbal întocmit de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale - Biroul Urmăriri, se arată că individul care avea domiciliul în Iași, era căutat și de autoritățile din Marea Britanie, pentru infracțiuni comise pe teritoriul acestui stat.

"În urma interogării bazei de date INTERID s-a constatat faptul că datele de identitate ale numitului Iacob Marisu Bogdan figurează ca Alias utilizat de Ungureanu Cristian Iulian, persoana solicitată de autoritățile judiciare din Marea Britanie", se precizează în procesul verbal întocmit de ofițerii Poliției Capitalei.

×
Subiecte în articol: Germania
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close