Antena 3 CNN Actualitate Românii aflați în concediu medical ar putea fi verificați acasă de poliție. "Să nu mai avem oameni care își iau concediu medical pentru a merge la pescuit"

Românii aflați în concediu medical ar putea fi verificați acasă de poliție. "Să nu mai avem oameni care își iau concediu medical pentru a merge la pescuit"

Românii aflați în concediu medical ar putea fi verificați acasă de poliție. Propunerea controversată îi aparține deputatului liberal Raluca Turcan. Este deja un proiect de lege în Parlament.

Românii aflați în concediu medical ar putea fi verificați acasă de poliție. "Să nu mai avem oameni care își iau concediu medical pentru a merge la pescuit"
Sursa foto: Politia Romana/Facebook
de Ştefan Petrică    |    10 Apr 2023   •   16:40

Raluca Turcan a venit cu această propunere în contextul în care, în primele luni ale acestui an, din fondul care este alocat pentru întregul an pentru concediile medicale, au fost cerut deja 60%.

Deputatul PNL spune că trebuie să fie luate măsuri, iar cei care se află în concedii medicale să fie verificați.

Asta înseamnă că polițiștii vor merge acasă la oameni pentru a verifica dacă aceștia se află la adresa pe care au declarat-o.

Acest lucru s-a întâmplat până în 2015, atunci când angajații de la casele de sănătate, dar și polițiști, trebuiau să-i verifice pe cei care se aflau în concedii medicale.

Citește și: Se taie sau nu salariile bugetarilor. Anunţ de ultimă oră, făcut de ministrul Marius Budăi

Însă, în 2015 s-a decis că această ordonanță trebuie să fie retrasă și asta pentru că Parlamentul de la acea vreme susținea că "Reglementarea este excesivă și absența de la domiciliu a persoanei beneficiare de concediu medical nu reprezintă un motiv de suspendare a drepturilor".

Raluca Turcan spune că în primele luni ale acestui an, au fost deja folosite 60% din fondurile care sunt alocate pentru întregul an pentru concediile medicale.

"Concediile medicale trebuie să fie acordate exclusiv persoanelor care au nevoie de ele și care sunt cu adevărat în incapacitate de a munci temporar. Ele nu trebuie văzute drept o sursă de venit sau o formă de a "chiuli” de la muncă prejudiciind, astfel, bugetul destinat sănătății.

Nu ar mai trebui să avem situații în care cineva își ia concediu medical pentru a merge la pescuit sau a se ocupa de alte treburi din gospodărie", a scris Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close