Antena 3 CNN Actualitate Românii care pleacă în Grecia vor suporta temperaturi caniculare: Primul val major de căldură al acestei veri

Românii care pleacă în Grecia vor suporta temperaturi caniculare: Primul val major de căldură al acestei veri

Grecia e traversată de un prim val de caniculă, în acest sezon, cu temperaturi care pornesc de la 39 de grade Celsius, începând de marți, 22 iunie. Copiii și bătrânii sunt avertizați să își protejeze sănătatea în aceste condiții printr-un consum crescut de apă și mese ușoare.

Românii care pleacă în Grecia vor suporta temperaturi caniculare: Primul val major de căldură al acestei veri
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    22 Iun 2021   •   15:57

Meteorologii avertizează că temperaturile din timpul zilei vor depăși 40 de grade celsius în multe părți ale țării, până duminică.

O serie de instrucțiuni privind siguranța sănătății au fost emise marți pentru grupurile vulnerabile într-un buletin de urgență de către serviciul meteorologic Meteo al Observatorului Național.

Serviciul meteorologic recomandă copiilor, persoanelor în vârstă și persoanelor cu probleme de sănătate să bea multă apă, să servească doar mese ușoare, să evite orice expunere și efort fizic inutil și, dacă se aventurează în aer liber, să se îmbrace în haine subțiri și să-și acopere capul cu o pălărie sau să folosească o umbrelă.

Oamenii sunt sfătuiți, de asemenea, să își protejeze prietenii și rudele în vârstă care locuiesc singuri.

Potrivit Meteo, valul de căldură care a ajuns în Grecia luni seara va atinge maxime în timpul zilei în majoritatea părților din Grecia continentală și Peloponez până la 38-39 grade Celsius și peste 40 grade Celsius în anumite zone.

Temperaturile vor fi mai suportabile pe insule, unde maximele nu vor depăși 35 de grade Celsius.

Marți, temperaturile vor atinge 35 de grade Celsius în Macedonia de Vest, 37 în restul Greciei de Nord și 39 în restul Greciei continentale, transmite Greek Reporter. Se așteaptă ca temperaturile să creascăpe tot parcursul săptămânii, atingând vârful joi și pe tot parcursul weekendului.

De asemenea, vor fi șanse mari de averse și furtuni, din cauza umidității crescute, a mai anunțat srviciul de meteorologie din Grecia.

 

×
Subiecte în articol: Grecia canicula romani
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close