Antena 3 CNN Actualitate România. 700.000 de şomeri şi sute de mii de locuri de muncă neocupate

România. 700.000 de şomeri şi sute de mii de locuri de muncă neocupate

România. 700.000 de şomeri şi sute de mii de locuri de muncă neocupate
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    03 Oct 2011   •   23:23

Avem aproape 700.000 de şomeri, dar şi sute de mii de locuri de muncă permanent neocupate. Tinerii nu mai vor să se fie tâmplari, croitori, strungari, pentru că nu mai este la modă.

Între timp, fabricile din industrie se pregătesc să-şi închidă porţile pentru că, în curând, nu va mai avea cine să muncească în ele.

"Pare a fi ceva ruşinos să lucrezi la maşină. Trebuie să schimbăm mentalitatea. În loc sa fie un absolvent de facultate care nu-şi găseşte job să fie un bun meseriaş", este de părere Maria Grapini, preşedinte al Federaţiei Patronale a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei.

E criză de muncitori şi în alte industrii. Absolvenţii de licee şi facultăţi aleargă după locuri de muncă bine plătite. Şomerii care se recalifică cer să fie ospătari, bucătari, frizeri, să lucreze cu calculatorul.

Pe mulţi dintre ei, mirajul străinătăţii îi atrage. Câştigă bani mai mulţi decât aici şi îşi ajută şi familiile rămase în ţară.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: someri locuri de munca strainatate

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

Dana Budeanu, furioasă pe ministrul Sănătăţii pentru dezastrul din spitale: "Asta este furtul calificat pe sufletele și pe viața noastră"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close