Antena 3 CNN Actualitate România, amenințată cu lovituri de rachetă în presa rusă: "O caută cu lumânarea"

România, amenințată cu lovituri de rachetă în presa rusă: "O caută cu lumânarea"

România este amenințată în presa rusă după exploziile din Transnistria. Cotidianul Pravda scrie "România, prima candidată pentru lovituri cu rachete Kalibr".

România, amenințată cu lovituri de rachetă în presa rusă: "O caută cu lumânarea"
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    28 Apr 2022   •   16:56

"O caută cu lumânarea. Unde poate lovi Rusia logistica și bazele militare ale Occidentului. Ar putea fi în primul rând România. România ar putea invada acum Transnistria pentru a-și salva frații moldoveni de acolo", susține autoarea articolului.

În ultimele zile, Pravda a publicat mai multe articole în care acuză România că ar avea un interes ascuns în privința Republicii Moldova. În majoritatea articolelor, jurnaliștii citează diverși analiști politici ruși susținători ai regimului lui Putin.

Jurnaliștii ruși scriu că România "este cea mai interesată de destabilizarea Transnistriei și își poate realiza visele de unirea cu Moldova și poate rezolva problema separatismului transnistrean cu ajutorul NATO.

"Ar trebui să fie o vigilență sporită, pentru că în afara unei propagande mincinoase pe care o cunoaștem de la înființarea Uniunii Sovietice, ei nu prezintă absolut nicio probă pentru așa zisele acuzații privind implicarea României. Țara noastră este o țară membră NATO, România nu a amenințat niciodată o altă țară, cu atât mai puțin Federația Rusă. Noi avem o politică 100% defensivă, drept pentru care nu există niciun fel de motiv, niciun fel de rațiune ca Rusia să continue amenințările militare la adresa României', a spus Radu Tudor, în emisiunea Decisiv, moderată de Cătălina Porumbel.

Ce sunt rachetele Kalibr

Kalibr, (Калибр, calibru) este o familie de rachete de croazieră rusești care au fost modernizate în mai multe etape. Există versiuni ale rachetei lansate pe navă, pe submarin și pe aer și variante pentru utilizare anti-navă, anti-submarin și atac terestre.

Unele versiuni au o a doua etapă de propulsie care inițiază un sprint supersonic în apropierea terminală a țintei, reducând timpul pe care sistemele de apărare ale țintei trebuie să reacționeze, în timp ce versiunile subsonice au o rază de acțiune mai mare decât variantele supersonice. Racheta poate transporta un focos cu o greutate de până la 500 kg de exploziv sau un focos termonuclear, potrivit newstrack.ro

Departamentul de Apărare al SUA estimează raza de acțiune la 1.400 km, iar ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a stabilit raza de acțiune la „aproape 1.500 km (930 mi).

×
Subiecte în articol: Rusia Transnistria
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close