Antena 3 CNN Actualitate România, codaşa Mării Negre la plaje de vis. Câte ''steaguri albastre'' avem pe litoral

România, codaşa Mării Negre la plaje de vis. Câte ''steaguri albastre'' avem pe litoral

România rămâne pe ultimul loc între ţările din zona mării negre, ca număr de plaje etichetate cu Steagul Albastru. Adică cele cu o calitate a apei, siguranță și curățenie exemplare. Avem de trei ori mai puţine ca bulgarii dar şi ca ucrainenii. ''Bulgarii au 13 plaje blue flag, în timp ce noi ne lăudăm doar cu patru'', a transmis de pe o plajă din Eforie Nord, corespondentul Antena 3, Cătălina Buzoianu.

România, codaşa Mării Negre la plaje de vis. Câte ''steaguri albastre'' avem pe litoral
Sursa foto: Hepta
de Cătălina Buzoianu    |    25 Iun 2020   •   10:30

Corespondentul Antena 3, Cătălina Buzoianu, a transmis de pe o plajă din Eforie Nord care deţine blue flag (steag albastru), una dintre cerinţele pe care o cer turiştii străinii atunci când vin pe litoralul românesc.

''Bulgarii au 13 plaje blue flag, în timp ce noi ne lăudăm doar cu patru. Nu mai vorbim de greci şi de turci sau de spanioli, acolo unde plajele blue flag sunt de ordinul sutelor. Ca să poţi avea o plajă blue flag trebuiesc îndeplinite foarte multe condiţii. Nu mai puţin de 32 de criterii.

Este un proces lung şi nu mulţi hotelieri se înhamă la aşa ceva. Trebuie să existe căi de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, zone de agrement. Mai mult decât atât, salvamari calificaţi sau zone în care să se specificie foarte clar că trebuie menţinută curăţenia în mod obligatori (...) Foarte mulţi turişti străini, atunci când îşi fac o rezervare la un hotel în România, întreabă de acest aspect. Nu şi românii. Pe ei, curăţenia nu îi interesează în mod deosebit'', a relatat Cătălina Buzoianu.

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã steag albastru
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close