Antena 3 CNN Actualitate România, izolată din cauza Covid-19. 20 de state ne-au impus restricții sau au condiționat accesul românilor

România, izolată din cauza Covid-19. 20 de state ne-au impus restricții sau au condiționat accesul românilor

20 de state europene, dintre care 14 membre UE, au introdus restricții sau le-au condiționat accesul cetățenilor români. Creșterea alarmantă a numărului de cazuri noi din România ar putea determina și alte state să ia măsuri împotriva românilor.

România, izolată din cauza Covid-19. 20 de state ne-au impus restricții sau au condiționat accesul românilor
de Cristina Tudorache    |    13 Iul 2020   •   20:10

Cele 20 state din Europa care interzic accesul românilor sau impun restricții la intrarea pe teritoriul lor sunt Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Sunt state care ne-au închis complet granițele până când situația epidemiologică din România se va îmbunătăți și state care ne-au impus anumite reguli, de exemplu prezentarea testelor negative la Covid-19.

Lituania, Finlanda și Malta au interzis complet accesul românilor pe teritoriul lor.

România, izolată din cauza Covid-19. 20 de state ne-au impus restricții sau au condiționat accesul românilor

Condiții de intrare în Ungaria

Ungaria a adăugat România pe lista galbenă. Astfel, la intrarea în statul vecin, românii vor fi supuși examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul. În situaţia în care nu prezintă simptome, românii vor fi obligați să intre în izolare pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile. Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

În Austria, intrare doar cu test Covid-19

Toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor putea intra în acest stat doar dacă prezintă un certificat medical, în limba engleză sau germană, de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 4 zile. Dacă nu au acest test, românii trebuie să se autoizoleze timp de două săptămâni. Cei care tranzitează Austria fără oprire, precum și transportatorii de marfă sunt exceptați de la această regulă.

Condiții de intrare în Grecia

Românii care călătoresc în Grecia trebuie să completeze, cu cel puțin 24 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic, iar din 15 iulie trebuie să prezinte și un test negativ SARS-CoV-2, nu mai vechi de 3 zile.

În Cipru, cetățenii români pot intra doar dacă prezintă un certificat medical de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore.

Cetățenii români care intră în Estonia sau Letonia sunt obligați la măsura autoizolării timp de 14 zile.

Interzis în Finlanda, Lituania și Malta

Finlanda a interzis complet accesul pe teritoriul lor cetățenilor români, cu excepția celor care au permis de rezidență, sunt angajați în baza unui contract de muncă, vizitează o rudă de gradul I sau studiază la o instituție de învățământ de acolo. Este permis tranzitul către alte destinații din afara Finlandei.

Lituania a decis să-și închidă granițele pentru români. Accesul rezidenților din România în statul baltic va fi interzis din 13 iulie.

Malta a interzis complet accesul pe teritoriul său cetățenilor români.

Danemarca permite intrarea pe teritoriul său românilor cu condiția ca aceștia să dovedească faptul că au o rezervare de cel puțin 6 nopți la o unitate de cazare, care să conțină toate numele celor care au rezervat și perioada rezervată.

State în care românii trebuie să se izoleze pentru 14 zile

Alta state în care românii trebuie să se izoleze pentru 14 zile sunt: Regatul Unit, Irlanda, Olanda, Slovacia (aici românii trebuie să facă un test molecular pentru Covid-19, în a cincea zi, iar dacă acesta este negativ, își pot continua sejurul) și Slovenia. 

Dacă intenționați să plecați în călătorii, nu uitați să consultați informările MAE, în contextul pandemiei, precum și site-ul Re-open Eu, care are inclusiv variantă în limba română.


 

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
x close