Antena 3 Actualitate România, prima medalie de aur din istoria participării la Olimpiada Internaţională de Biologie

România, prima medalie de aur din istoria participării la Olimpiada Internaţională de Biologie

20 Iul 2015   •   17:28
România, prima medalie de aur din istoria participării la Olimpiada Internaţională de Biologie
Sursa foto: Foto: businessclimate.com

Echipa României, prezentă la cea de a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, şi-a trecut în palmares prima medalie de aur din istoria participării la această competiţie, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educaţiei, performanţa îi aparţine lui Mircea Dan Mirea, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, aflat la al doilea premiu în acest concurs, după medalia de argint cucerită anul trecut în Indonezia.

România participă la Olimpiada Internaţională de Biologie începând din 1997, an în care a obţinut o medalie de argint şi trei medalii de bronz.

Ulterior, elevii români şi-au trecut constant numele pe lista premianților, însă niciodată pe lista laureaţilor cu aur (până în acest an), se mai arată în comunicatul MECS.

Sursa citată precizează că medaliații cu bronz sunt Alexandru Ionuț Duță (clasa a XII-a, Colegiul Naţional "Ion Minulescu" din Slatina) şi Bogdan Ionuț Siscă Jippa (clasa a XI-a, Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Bucureşti). Din lotul olimpic a făcut parte şi George Cătălin Maier (clasa a X-a, Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca).

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Biologie s-a desfășurat în perioada 12 — 19 iulie, în Danemarca (Aarhus), şi a reunit 239 de elevi din 62 de țări, adaugă comunicatul MECS.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close