Antena 3 CNN Actualitate România ar putea produce mai multă muniţie pentru a sprijini Ucraina

România ar putea produce mai multă muniţie pentru a sprijini Ucraina

România ar putea produce mai multă muniţie pentru a sprijini Ucraina. Comisarul european resposabil pentru piaţa internă s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă, cu care a discutat, printre altele, despre securitatea cibernetică, dar şi despre necesitatea furnizării de armament militar suplimentar Ucrainei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2023   •   08:29

Comisarului european internă Thierry Breton a discutat, în prima instanţă, cu premierul Nicolae Ciucă despre necesitatea urgentă de a spori producţia de muniţii pentru Ucraina şi pentru securitatea Uniunii Europene.

"Am reiterat sprijinul României pentru consolidarea capacităţii de apărare europene, am discutat despre faptul că România şi-a îndeplinit obiectivele de alocare a 2% din Produsul Intern Brut pentru bugetul de apărare anul acesta. Discutăm despre o asumare de ridicare a acestui procent la 2,5%", a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

În cadrul aceleaşi vizite, comisarul Thierry Breton a mers, împreună cu ministrul economiei, la două fabrici specializate în fabricrea echipamentelor militare de apărare, unde a evaluat nevoile industriei astfel încât statele membre Uniunii Europene să poate livra cantităţile de armamanet cerute de oficialii ucraineni.

"Să ajutăm Ucraina, să ajutăm Ucraina să se apere împotriva agresiunii. Şi continuăm să facem asta. Dar ştim că, dacă vrem să facem asta, trebuie să oferim (n.r. Ucrainei) echipament militar şi muniţie. Şi e important să aprovizionăm cantităţile pe care autorităţile ucrainene le-au cerut, iar noi vrem să facem asta. Am identificat 15 companii din 11 state din Europa capabile să răspundă cererii de a îmbunătăţi capacitatea de producere, iar România este unul dintre aceste state", a declarat Thierry Bton, comisarul european pentru piaţa internă.

Citeşte şi: Securitatea regiunii Mării Negre, discutată la Bucureşti. Cel mai important om al lui Zelenski vine în România!

"Există un interes crescut în dublarea capacităţilor, creşterea acestor capacităţi pentru a asigura producţiile pentru ţările NATO şi vom lucra împreună cu domnul comisar pentru a putea susţine aceste investiţii", a explicat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Vizitele oficialului european vor continua şi în următoarele săptămâni, care va colabora strâns cu industria de apărare a Uniunii Europene, astfel încât cererile Ucrainei cu privire la armament şi muniţie să fie îndeplinite.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close