Antena 3 CNN Actualitate România, ţara discriminărilor. Accesul unui seropozitiv în adăposturile sociale, strict interzis

România, ţara discriminărilor. Accesul unui seropozitiv în adăposturile sociale, strict interzis

România, ţara discriminărilor. Accesul unui seropozitiv în adăposturile sociale, strict interzis
Sursa foto: Foto: blog.lass.org.uk
01 Noi 2011   •   21:40

În România, legea nu îi protejează pe cei bolnavi, ci doar îi izolează. O femeie din Capitală, infectată cu virusul HIV, este obligată să doarmă sub cerul liber, pentru că este bolnavă. Acum o săptămână a fost nevoită să plece din casa în care stătea. Le-a cerut autorităţilor să-i dea voie să meargă la un centru social şi s-a lovit de un refuz.

Nu îşi mai poate ridica ochii din pământ, nu mai poate visa şi simte că nu mai poate lupta. Nu atât de mult cu boala, pe cât cu semenii săi. Înglodată în datorii, cu un soţ şi mai bolnav decât ea, această femeie trăieşte sub cerul liber de mai bine de o săptămână. A fost nevoită să plece din casa unde locuia, iar alta nu îşi permite să închirieze deocamdată. Fără prieteni sau rude, a cerut ajutorul asistenţilor sociali de la sectorul 1 al Capitalei. Voia să meargă la un centru social, un loc unde, teoretic, eşti primit să înnoptezi dacă ai rămas sub cerul liber.

Criteriile întocmite de primărie pentru a fi primit într-un adăpost social interzic EXPLICIT accesul unui seropozitiv. Aceeaşi primărie nu a găsit alternative şi a refuzat să comenteze situaţia.

Un studiu făcut în 2010 arăta că aproape 40% dintre români cred că s-ar putea infecta cu virusul HIV chiar şi dacă doar beau apă după o persoană bolnavă.





×
Subiecte în articol: femeie Capitală primarie HIV
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close