Antena 3 CNN Actualitate România, "ţara-şantier". Dragnea: Avem peste 5.000 de şantiere deschise

România, "ţara-şantier". Dragnea: Avem peste 5.000 de şantiere deschise

România, "ţara-şantier". Dragnea: Avem peste 5.000 de şantiere deschise
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    11 Ian 2013   •   20:25

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a apreciat vineri, la Ploieşti, că România este "o ţară-şantier, cu comune brăzdate de şanţuri şi investiţii stopate", şi că instituţia pe care o conduce, la fel ca şi Ministerul Mediului, au 5.000 de şantiere deschise.

Dragnea a precizat că până acum România s-a dezvoltat "haotic" şi fără viziune şi că "avem o ţară-şantier, cu comune brăzdate de şanţuri, cu investiţii stopate care se degradează", potrivit Mediafax.

În acest context, Dragnea a spus că Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Mediului au aproximativ 5.000 de şantiere deschise, lucrări din infrastructura locală aflate în diverse stadii de execuţie, şantiere pe care se construiesc alimentări cu apă, canalizări sau drumuri.

El a precizat că, în ceea ce priveşte dezvoltarea, Guvernul va implementa "programe sănătoase, cu strategie, cu termene, cu viziune" şi că unul dintre acestea are în vedere satul românesc.

Liviu Dragnea a spus că fiecare comună din România va trebui să aibă un pachet minim de obiective edilitar-gospodăreşti, care vor fi finanţate şi sprijinite de către Guvern, care să includă drumuri asfaltate, apă, canalizare, dispensar, farmacie, şcoli şi biserici renovate, întrucât "nu există din punct de vedere constituţional două categorii de cetăţeni în această ţară".

Dragnea a mai spus că pe primul loc se vor afla lucrările de alimentare cu apă, întrucât România este obligată să ajungă la un anumit procent privind alimentarea cu apă, altfel va plăti amenzi către Uniunea Europeană.

"Noi nu o să avem nimic împotriva unei primării dacă vrea să-şi facă o telegondolă, dar nu în cadrul acestui program şi din banii acestui program şi nu finanţată de la bugetul de stat, din banii gestionaţi de Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice", a spus Dragnea.


×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close