Antena 3 CNN Actualitate România zace sub nămeţi în timp ce, la Bucureşti, OFICIAL situaţia e sub control

România zace sub nămeţi în timp ce, la Bucureşti, OFICIAL situaţia e sub control

România zace sub nămeţi în timp ce, la Bucureşti, OFICIAL situaţia e sub control
Sursa foto: Foto: Antena 1
09 Feb 2012   •   22:55

În vreme ce sate întregi sunt sub zăpadă, soldaţii stau în unităţi, pregătiţi să intervină. Numai 500 de militari din 4 mii au plecat în misiuni. Asta pentru că, explică oficialii, nimeni nu le-a cerut să dea o mână de ajutor.

În vreme ce oamenii mor de sete şi de foame, la Bucureşti, oficial, situaţia e sub control. 

De sus însă situaţia se vede cel mai bine: o ţară acoperită de nămeţi, cu autorităţi care par neinteresate să o scoată la lumină.

Teoretic, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi cel al Apărării sunt pregătite să intervină. O tot spun şefii instituţiilor în conferinţele de presă. Practic, în timp ce mii de oameni mor de foame şi de frig în satele acoperite de nămeţi, autorităţile lucrează cu motoarele la relanti.

În ultimele 24 de ore, MAI a intervenit cu 4.200 de pompieri, jandarmi şi poliţişti din 14 mii disponibili. A folosit 1.300 de utilaje din 3.800 disponibile. MAPN a trimis 500 de militari în misiuni de deszăpezire din 4 mii pregătiţi să intervină. A folosit 40 de maşini speciale din 1.000 disponibile. Sunt cifre uluitoare într-o Românie îngropată în nămeţi.

În Vrancea, preşedintele Consiliului Judeţean cere declararea stării de urgenţă de 2 zile. Marian Oprişan se plânge că nimeni nu-l ascultă la Bucureşti când spune că situaţia e gravă.

În Ialomiţa şi Tulcea, satele izolate sunt scoase de sub nămeţi cu utilaje din vremea comunismului.

În satele înzăpezite, oamenii au supravieţuit în ultimele zile nu pentru că autorităţile şi-au făcut treaba, ci pentru că experienţa i-a învăţat să fie pregătiţi.

 


×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close