Antena 3 CNN Actualitate Românii, campioni la SĂRĂCIE! Suntem în fruntea topului în care NU ne-am dori să fim

Românii, campioni la SĂRĂCIE! Suntem în fruntea topului în care NU ne-am dori să fim

Românii, campioni la SĂRĂCIE! Suntem în fruntea topului în care NU ne-am dori să fim
Sursa foto: Foto: cruciality.wordpress.com
08 Feb 2012   •   14:08
Milioane de români suferă de lipsuri materiale severe, arată un studiu realizat de Eurostat. Potrivit informaţiilor oferite de Eurostat, şi citate de Mediafax, 41,4% din populaţia României riscă sărăcia sau excluderea socială. Asta înseamnă 8,89 milioane de persoane dintr-o populaţie totală de 21,47 milioane. Datele au fost colectate la nivelul anului 2010.

Tările din Uniune cu cele mai ridicate procentaje din populaţie care riscă sărăcia sunt: Bulgaria (42%), România (41%), Letonia (38%), Lituania (33%) şi Ungaria (30%).

La polul opus se află Cehia (14%), Suedia şi Olanda (15% fiecare), Austria, Finlanda şi Luxembourg (17% fiecare).

Categoria persoanelor considerate sărace cuprinde populaţia afectată de cel puţin patru din următoarele nouă probleme: nu pot plăti la timp chiria, ipoteca sau facturile la utilităţi, nu-şi permit să-şi încălzească în mod adecvat locuinţa, nu pot face faţă cheltuielilor neaşteptate, nu îşi permit o masă cu carne, peşte sau alt tip de hrană bogată în proteine cel puţin odată la două zile, nu îşi permit o vacanţă de o săptămână în fiecare an, nu pot deţine şi întreţine un automobil, o maşină de spălat, un televizor color sau un telefon, fix sau mobil.

×
Subiecte în articol: sărăcie Eurostat populatia romaniei
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close