Antena 3 CNN Actualitate Românii nu au încredere în bănci! Preferă să ţină banii la saltea

Românii nu au încredere în bănci! Preferă să ţină banii la saltea

Românii nu au încredere în bănci! Preferă să ţină banii la saltea
02 Iun 2014   •   15:36

O treime dintre românii din mediul urban preferă să își țină economiile acasă pentru că nu au încredere în bănci, în timp ce în 2006 doar 25% aveau această percepție, și tot o treime susțin că își țin banii în bănci pentru că au încredere, procentul acestora fiind, însă, în scădere de la 43% în 2006, reiese din Studiul Național de Audiență (SNA) FOCUS efectuat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT). Aproximativ 55% dintre români au astăzi încredere doar în băncile mari, arată studiul menționat, față de 71% cât era procentul în anul 2006, informează AGERPRES.

În același timp, peste 70% dintre români consideră că băncile sunt interesate mai degrabă de beneficiile pe care le pot avea de la clienți. Potrivit studiului, 37% declară că apelează la împrumuturile de la bănci dacă nu reușesc să facă rost de bani și 24% afirmă că banca îi ajută în ceea ce vor să facă.

Studiul SNA mai relevă că, la nivel de tendință de piață, numărul deținătorilor de credite pentru bunuri de consum și pentru cumpărarea de mașini a scăzut. În 2011, 12% dintre români dețineau cel puțin un credit de consum, iar acum procentul a scăzut la 9%.

În plus, românii au devenit mai atenți la comisioanele bancare.

22% din populație consideră acum că dobânzile oferite la crearea unui depozit sunt cele mai importante, comparativ cu 33% în 2006.

Din studiu mai reiese că numărul creditelor deținute de populație a scăzut accelerat, însă o creștere se remarcă în zona conturilor curente și a numărului de persoane care primesc salariul pe card.

 

×
Subiecte în articol: romani banci bani economii
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close