Antena 3 CNN Actualitate Românii nu se uită la bani când vine vorba de sănătate. Numărul comercianţilor de produse ECO s-a triplat în 2011

Românii nu se uită la bani când vine vorba de sănătate. Numărul comercianţilor de produse ECO s-a triplat în 2011

Românii nu se uită la bani când vine vorba de sănătate. Numărul comercianţilor de produse ECO s-a triplat în 2011
Sursa foto: Foto: qualityoflifenews.com
09 Ian 2012   •   07:31

Tot mai puţini români se uită la bani atunci când vine vorba de produse sănătoase. Alimentele, detergenţii sau cosmeticele ECO sunt la mare căutare, chiar dacă sunt mai scumpe. Anul trecut, numărul producătorilor şi comercianţilor de produse eco s-a triplat.

Numărul producătorilor şi al comercianţilor de produse ecologice a crescut în ultimul an de la 3.800 la 10.000. Poate şi pentru că anul trecut a fost primul în care statul le-a acordat subvenţii. De la 1.000 la 6.000 de euro.

Creşterea se simte şi în buzunarul comercianţilor. 80 de milioane de euro au cheltuit românii pe alimente sănătoase anul trecut. Magazinele bio s-au înmulţint ca ciupercile după ploaie şi abia fac faţă cererilor.

Magazinele au clienţii lor fideli car vin şi cumpără de la alimente, la detergenţi şi cosmetice.

Şi în acest an, specialiştii se aşteaptă la creşteri de 20 - 25 %, atât la nivelul consumului, cât şi al producţiei. Cred că în 2012, România va părăsi locul de codaş al consumului sănătos de la nivel european.

×
Subiecte în articol: ecologie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close