Antena 3 CNN Actualitate Rusia: 14 adolescenţi s-au înecat într-un lac

Rusia: 14 adolescenţi s-au înecat într-un lac

Rusia: 14 adolescenţi s-au înecat într-un lac
Sursa foto: foto: pixabay.com
19 Iun 2016   •   23:51

Un grup de 14 adolescenţi care participau la o tabără de vară au murit înecaţi într-un lac din nord-estul Rusiei după ce ambarcaţiunile la bordul cărora se aflau s-au scufundat din cauza vremii nefavorabile, au anunţat duminică anchetatorii, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Accidentul s-a produs în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică pe lacul Siamozero din Karelia, a precizat purtătorul de cuvânt al comisiei de anchetă, Vladimir Markin.

"Anchetatorii au încheiat inspectarea corpurilor a 14 victime. Ei au constatat că toate erau născute între 2002 şi 2004. Nu sunt adulţi printre victime", a adăugat Vladimir Markin într-un comunicat. Un bilanţ anterior anunţase că un adult şi-a pierdut viaţa în tragedie.

"Aceasta confirmă încă o dată că persoanele care îi însoţeau pe adolescenţi nu au depus toate eforturile pentru a-i salva, ci s-au gândit numai la propria viaţă", a subliniat el.

În urma tragediei, patru dintre responsabilii taberei şi însoţitorii adolescenţilor au fost arestaţi.

În plus, operaţiunile de urgenţă au permis salvarea altor 30 de persoane, potrivit biroului local al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

Tinerii se aflau la bordul a două vase şi a unei bărci pneumatice când o furtună a izbucnit în cursul nopţii, potrivit ministerului.

Comisarul rus pentru drepturile copiilor, Pavel Astahov, a adăugat că, aparent, "adolescenţii nu purtau veste de salvare".

La rândul său, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a precizat pe Twitter că zece dintre adolescenţii care şi-au pierdut viaţa locuiau în capitala ţării.

A fost deschisă o anchetă pentru a stabili circumstanţele accidentului şi dacă au fost respectate normele de securitate.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close