Antena 3 CNN Actualitate Rusia anunță că a dejucat o incursiune armată a Ucrainei în Crimeea. Reacția oficialilor de la Kiev

Rusia anunță că a dejucat o incursiune armată a Ucrainei în Crimeea. Reacția oficialilor de la Kiev

Rusia anunță că a dejucat o incursiune armată a Ucrainei în Crimeea. Reacția oficialilor de la Kiev
Sursa foto: Foto: Agerpres.EPA
10 Aug 2016   •   16:14

Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a anunţat miercuri că a dejucat o incursiune armată ucraineană în Crimeea care ar fi vizat infrastructură critică şi că un soldat rus şi un angajat al FSB au fost ucişi în confruntări, relatează Reuters.

FSB a precizat că tentativa de incursiune a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

'Scopul acestei activităţi subversive şi a actelor teroriste a fost destabilizarea situaţiei socio-politice în regiune înainte de pregătirea şi organizarea alegerilor', au afirmat serviciile secrete ruse într-un comunicat.

Totodată FSB a declarat că a interceptat un grup de sabotori în cadrul unei operaţiuni care s-a desfăşurat sâmbătă noaptea şi în primele ore ale dimineţii de duminică şi că un angajat FSB a fost ucis în timp ce încerca să îi reţină. În timpul operaţiunii au fost găsite 20 de dispozitive explozive improvizate, muniţie, mine, grenade şi arme specializate care, potrivit FSB, sunt utilizate frecvent de forţele speciale ucrainene.

Serviciul Federal de Securitate a afirmat totodată că a destructurat o reţea de spionaj ucraineană, reţinând atât cetăţeni ucraineni cât şi ruşi.

Cu toate acestea, serviciul ucrainean de securitate (SBU) a dezminţit ferm aceste acuzaţii, în timp ce statul major ucrainean le-a calificat drept "provocare".

"Ucraina nu încearcă să cucerească sau să recupereze prin forţă teritoriul său şi nu o va face", a asigurat Iuri Tandit, un consilier al şefului SBU, pentru agenţia Interfax-Ucraina.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close