Antena 3 CNN Actualitate Rusia amenință cu dreptul de VETO în Consiliul de Securitate al ONU, în cazul situației din Alep

Rusia amenință cu dreptul de VETO în Consiliul de Securitate al ONU, în cazul situației din Alep

Rusia amenință cu dreptul de VETO în Consiliul de Securitate al ONU, în cazul situației din Alep
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
07 Oct 2016   •   20:21

Rusia a ameninţat vineri că va utiliza dreptul de veto pentru a bloca în Consiliul de Securitate al ONU proiectul de rezoluţie pregătit de Franţa care prevede încheierea unui armistiţiu în oraşul sirian Alep şi interzicerea survolării acestui oraş de către toate avioanele militare, relatează AFP.

'Nu văd pur şi simplu cum vom putea lăsa să treacă această rezoluţie', a declarat presei Vitali Ciurkin, ambasadorul Rusiei la ONU, în legătură cu eventuala folosire de către Moscova a dreptului său de veto în cadrul Consiliului de Securitate.

Declaraţiile vin cu o zi înainte de votul din Consiliul de securitate al ONU cu privire la proiectul de rezoluţie propus de Franţa pentru încetarea zborurilor deasupra oraşului Alep.

Împărţit din 2012 între un sector controlat de regim în vest şi cartiere aflate sub controlul rebelilor în est, Alep a devenit principalul front al conflictului sirian, care a făcut peste 300.000 de morţi în cinci ani, notează France Presse.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close