Antena 3 CNN Actualitate Pe cine ar viza Rusia să atace cu sistemul balistic Iskander. Opinia analistului militar Marian Zidaru

Pe cine ar viza Rusia să atace cu sistemul balistic Iskander. Opinia analistului militar Marian Zidaru

Ministerul rus al Apărării a anunțat că armata rusă a simulat lansări electronice de sisteme balistice mobile Iskander cu capacitate nucleară în Kaliningrad, teritoriu situat între Polonia, Lituania și Marea Baltică, în cursul unor manevre militare. Analistul militar Marian Zidaru spune că aceste simulări de atac ar viza teritoriul Poloniei.

Pe cine ar viza Rusia să atace cu sistemul balistic Iskander. Opinia analistului militar Marian Zidaru
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2022   •   11:37

„Folosirea rachetelor Iskander cu rază scurtă de acțiune ne demonstrează că e vorba în special de teritoriul polonez care este vizat. Aceste rachete nu au o rază mai mare de 500 de kilometri, deci e foarte posibil să vizeze infrastructura militară și civilă din Polonia, care în lumina ultimelor amenințări, ar duce arme occidentale în Ucraina. Acestea sunt vizate de un posibil atac nuclear împotriva unui teritoriu NATO.”, a comentat analistul militar la Antena 3.

Forțele ruse au efectuat lovituri unice și multiple asupra unor ținte care simulau lansatoare de sisteme de rachete, aerodromuri, infrastructură protejată, echipamente militare și posturi de comandă ale unui inamic fictiv, se spune în comunicatul ministerului rus.

Ministerul rus al Apărării a mai precizat că, după ce au lansat atacurile nucleare electronice, militarii au efectuat o manevră de schimbare a poziției pentru a evita o eventuală lovitură de răspuns.

Unitățile de luptă au exersat, de asemenea, "operațiuni în condiții de radiații şi contaminare chimică", a indicat ministerul, potrivit căruia peste 100 de militari au participat la aceste exerciții.

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia Polonia rachete
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close