Antena 3 CNN Actualitate Rute noi din România către Italia, începând din iunie. Preţul şi programul zborurilor

Rute noi din România către Italia, începând din iunie. Preţul şi programul zborurilor

O companie aeriană din Italia și-a lansat joi operaţiunile de zbor pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa "Aurel Vlaicu", primul zbor fiind programat pe 2 iunie 2023. Aceeași companie va opera zboruri și din Bacău către orașe din Italia.

Rute noi din România către Italia, începând din iunie. Preţul şi programul zborurilor
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    18 Mai 2023   •   17:41

Primul zbor al companiei Aeroitalia, de pe Aeroportul Băneasa, este programat pe 2 iunie 2023, pe ruta Bucureşti Băneasa - Roma Fiumicino, la preţuri ce pornesc de la 39,99 de euro/segment, a anunţat, joi, coordonatorul de vânzări Adrian Duru.

De asemenea, compania va zbura şi de pe aeroportul din Bacău pe aceeaşi rută, de trei ori pe săptămână.

"Aeroitalia a ales Băneasa ca aeroport la Bucureşti pentru că este aeroportul situat mai aproape de centrul oraşului. Este un aeroport mai mic, în care se pot eficientiza mai bine procesele de check-in, control, de securitate şi îmbarcare.

Compania va economisi timp la fiecare rotaţie pe care o efectuează la Băneasa şi cred că este suficient din punct de vedere economic. În momentul de faţă nu există avantaje, acestea sunt pe drum, dar sunt suficiente ca să ne convingă să operăm astăzi la Băneasa cursele", a declarat Duru, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Prima companie aeriană străină care va zbura regulat de pe Aeroportul București Băneasa

Zborurile de pe Aeroportul Băneasa vor avea loc luni, miercuri, vineri şi duminică, astfel: Roma Fiumicino 11:20 - Bucureşti Băneasa 14:30; Bucureşti Băneasa 15:15 - Roma Fiumicino 16:25.

"Pasagerii pot beneficia de la Roma-Fiumicino de celelalte conexiuni pe care Aeroitalia le operează, ca să ajungă la Palermo, la Comiso, în Sardinia şi la Milano, Bergamo.

De pe aeroportul din Bacău operăm de trei ori pe săptămână - marţea, joia şi vinerea, de la 1 iunie. Comunitatea numeroasă de români din Italia a fost un factor care a determinat deschiderea celor două rute - Bucureşti şi Bacău.

Bacăul chiar rămăsese fără aceste destinaţii de curând, iar în Italia este o comunitate impresionantă de români în general şi de moldoveni în special. Capacitatea aeronavelor noastre este de 189 de locuri, cele şase pe care le operăm astăzi.

Programul acesta este în vigoare până la sfârşitul lunii septembrie. În următoarele săptămâni urmează să încărcăm programul pentru perioada de iarnă", a precizat reprezentantul companiei italiene.

Promoții la biletele de avion

"Sperăm ca Bucureştiul să devină la un moment dat chiar o bază pentru Aeroitalia, dar pe termen scurt vom începe cu aceste patru frecvenţe pe Roma Fiumicino şi de anul viitor, din vară, o să vedem", a spus el.

Preţul biletelor începe de la 39,99 euro pe segment de călătorie şi include zborul şi un bagaj mic de mână.

"Apoi, pasagerul îşi poate configura rezervarea cum doreşte, poate adăuga bagaje sau achiziţiona pachete care includ deja transportul bagajelor.

Efectuăm frecvent promoţii care aduc acest preţ sub 39,99 de euro, iar astăzi avem o promoţie care constă în achiziţionarea unui bilet şi primirea unui alt bilet gratuit pe acelaşi zbor, adică vor călători doi pasageri", a adăugat Duru.

"Din România vom opera de la Bacău şi de la Bucureşti Băneasa către Roma Fiumicino. De aici, pasagerii noştri vor putea lua zboruri de legătură către alte destinaţii în Italia, operate tot de Aeroitalia, Milano Bergamo, Olbia Sardinia şi Palermo Comiso în Sicilia.

Agenţiile de turism sunt foarte importante pentru noi şi am dedicat pe site-ul nostru o secţiune specială unde acestea se pot înregistra şi emite biletele din această zonă. Au anumite avantaje, evident", a mai spus oficialul companiei.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close