x close

S-a descoperit un mod de vaccinare împotriva SIDA, care poate duce la eliminarea bolii. Când va putea fi administrat oamenilor

22 Iun 2017   •   20:15
S-a descoperit un mod de vaccinare împotriva SIDA, care poate duce la eliminarea bolii. Când va putea fi administrat oamenilor Foto: Pixabay.com

S-a descoperit un nou mod de vaccinare preventivă împotriva SIDA. Acesta poate duce și la eliminarea bolii.
Potrivit Descopera.ro, un studiu recent a demonstrat că optimizarea modului şi sincronizării vaccinării este crucială pentru inducerea unui răspuns imunitar împotriva HIV.

În zeci de ani, HIV a reuşit să facă faţă eforturilor susţinute ale cercetătorilor de a crea un vaccin eficient care să-l prevină, însă savanții de la The Scripps Research Institute (TSRI) şi de la La Jolla Institute for Allergy and Immunology (LJI) se îndreaptă către un tratament care să elimine boala-6118.html">boala.

Administrarea unui vaccin experimental subcutanat şi creşterea intervalelor de timp între imunizări au îmbunătăţit eficacitatea acestuia. Metoda a fost eficientă şi în cazul neutralizării anticorpilor - un element esenţial în eficienţa imunităţii care ajută la eliminarea virusurilor înainte ca acestea să pătrundă mai mult în organism. Pâna la acest studiu, procesul a fost dificil de generat în cazul HIV.

Dennis R. Burton, autorul acestui studiu a precizat că „vaccinurile cu care am lucrat sunt probabil cele mai promiţătoare prototipuri, iar unul dintre ele va fi aplicat pe oameni în 2018”.

Citeşte mai multe despre:

vaccin boala HIV boala eliminare eforturi cercetatori
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati