Antena 3 Actualitate Animal sălbatic rar și periculos, surprins la doar câțiva kilometri de Alba Iulia

Animal sălbatic rar și periculos, surprins la doar câțiva kilometri de Alba Iulia

de Laura Dinu    |    12 Apr 2021   •   14:08
Animal sălbatic rar și periculos, surprins la doar câțiva kilometri de Alba Iulia

Un șacal a fost fotografiat, duminică dimineața, în zona Straja-Hapria, la doar câțiva kilometri de Alba-Iulia.

Imaginile au fost postate de Felix Bogdan Dragomir, coordonator tehnic la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba.

Acesta spune că locul în care a fost văzut șacalul este Straja-Hăpria. În aceeași zonă, cu doar câteva zile înainte, bărbatul a descoperit urme de urs.

Sacal ( Canis aureus) surprins astazi de dimineata , in zona Straja-Hapria ,exact unde am vazut si urmele de urs zilele trecute :)

Publicată de Felix-bogdan Dragomir pe Duminică, 11 aprilie 2021

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic din familia Canidae, asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, cu coada mai scurtă și cu botul ascuțit. El trăiește în nordul Africii, în sudul Asiei și în sudul Europei și se hrănește cu animale mici și cu hoituri, scrie Wikipedia. 

Este, ca toate canidele, un animal potențial omnivor, dar care preferă alimentația carnivoră. Se hrănește cu insecte, păsări, șoareci și alte rozătoare, dar și cu porumb, struguri. De asemenea este și necrofag. Activitatea sa este preponderent nocturnă.

În România, șacalul este o apariție destul de rară. A fost semnalat în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Șacalii au pătruns în fauna autohtonă încă de acum 50 de ani iar numărul lor este în creștere în partea de sud-est a țării. Originar din India, a pătruns prin Iran și Turcia în Europa, în special în Grecia, Bulgaria și Albania, apoi în România.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close