Antena 3 CNN Actualitate Salvamonşti, în misiune pentru a salva doi turişti şi fetiţa lor de 4 ani de pe un vârf de stâncă

Salvamonşti, în misiune pentru a salva doi turişti şi fetiţa lor de 4 ani de pe un vârf de stâncă

Salvamonşti, în misiune pentru a salva doi turişti şi fetiţa lor de 4 ani de pe un vârf de stâncă
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Iul 2015   •   18:53

Doi turişti maghiari, soţ şi soţie, şi fiica lor în vârstă de patru ani au fost recuperaţi, luni, de salvamontiştii din Alba, după ce au rămas blocaţi pe o stâncă în zona Piatra Secuiului din localitatea Rimetea, o zonă muntoasă cu un relief abrupt şi greu accesibil.

Şeful Salvamont Alba, Lucian Forda a declarat că cei doi soţi şi fiica lor în vârstă de patru ani au rămas blocaţi, luni, pe o stâncă în zona Piatra Secuiului din localitatea Rimetea.  A spus că turiştii au plecat într-o drumeţie fără să ţină cont de traseele marcate şi au ajuns într-o zonă foarte abruptă, unde au rămas blocaţi pe un vârf de stâncă. Turiştii au început să strige după ajutor, fiind auziţi de proprietara unei pensiuni din zonă care a sunat la 112.

Potrivit sursei citate, cei doi adulţi şi copilul au fost salvaţi de salvamontişti care au fost nevoiţi să îi coboare în rapel, folosind echipamentul de alpinism. Zona Piatra Secuiului din localitatea Rimetea este o zonă muntoasă extrem de abruptă căutată de turişti în special pentru escaladare sau zboruri cu parapanta. Zona cu relief spectaculos este vizitată anual de mii de turişti dornici de aventură, însă mulţi ignoră traseele marcate şi indicaţiile salvamontiştilor şi se aventurează în zone necunoscute unde se rătăcesc sau rămân blocaţi. Un caz similar s-a înregistrat la sfârşitul anului trecut, când zece turişti din Cluj, între care şi un copil, s-au rătăcit în aceeaşi zonă fiind recuperaţi după câteva ore de salvamontişti.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close